Vezi 3 fire de răspunsuri
    • Bogdan COSTEA
      16 aprilie 2020
      0 urează frunze verzi

      cais cu frunze incretite

      Buna ziua, avem in gradina 2 caisi plantati in anul 2018 (octombrie). Anul acesta au inflorit normal dar tinand cont de schimbarile de temperatura si de vremea ploioasa/furtunoasa, s-au scuturat toate florile. Acum am observat ca frunzele se strang si par deshidratate. Saptamana trecuta , mai exact pe 12.04.2020, am udat pomii cu cate o galeata de 10 litrii de apa, fiecare (udarea o facem seara la ora 22 sau dimineata in jur de ora 6, iar vara cand sunt regulat peste 25 de grade peste zi punem 2 galeti in loc de 1). La noi in gradina (nu stiu daca e relevant, dar noi locuim in Prelungirea Ghencea in Bucuresti) avem un sol foarte lutos, atat de lutos incat covorul de gazon care a fost plantat in 2015 s-a uscat, dar cand am plantat pomii am sapat o groapa adanca cam de 2-3 lungimi de cazma si in gaura respectiva am pus pamant la sac din Leroy-Merlin pentru pomi fructiferi, plantand pomii cum am citit pe net cu altoiul in afara. Si anul trecut, la un moment dat, mai spre toamana insa, frunzele au prezentat acelasi simptom, se strang, parca nu ar avea apa indeajuns sau eu zic ca parca ar fi arse. Ele, frunzele, sunt tot verzi dar parca nu se dezvolta si cum am spus sunt asa stranse de la margini spre mijloc (ca si cum s-ar increti). Tin sa mentionez ca mai avem plantati 2 ciresi care au acelasi simptom al frunzelor, conform pozelor atasate, in schimb 2 meri si 1 prun pezinta frunze in forma normala chiar daca sunt mai rare, nu la fel de dese ca si la caisi. Anul acesta nu le-am aplicat nici un fel de stropire (ingrasamant sau alte zemuri).Astept sfaturi de la dvs. Multumesc.

      # 76214

      3 Răspunsuri

      Răspunde
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      16 aprilie 2020

      Buna ziua, caisul este o specie ce nu suporta umiditatea in exces in sol, nici macar temporara. Este indicat sa acordati atentie volumului de apa administrat, deoarece, daca cumva solul retine apa si a fost afectata radacina, din aceasta cauza poate parea ca frunzele se usuca (par deshidratate). La fel si in cazul ciresului, si acesta se numara printre speciile cele mai sensibile al asfixia radiculara. In acest moment, pentru a-i ajuta, este recomandat sa afanati solul in jurul lor si sa aplicati un stimulator de inradacinare precum Razormin (Razormin, 250 ml). Se aplica prin udare la radacina, in doza 30 ml/ 10 l apa. Se pot efectua doua-trei tratamente la interval de 10-14 zile intre ele. De asemenea, pe parcursul perioadei de vegetatie, foliar se poate aplica un fertilizant precum Cropmax (Cropmax, 20 ml), 10-20 ml/10 l apa.

      # 76219
      0 urează frunze verzi
    • Bogdan COSTEA
      16 aprilie 2020

      Buna ziua,
      multumesc pentru raspuns. Ca sa nu fac vreo greseala, comand acum de pe site cele 2 produse si le aplic in formula pe care mi-ati trimis-o in raspunsul de mai sus, corect?
      Intradevar solul este foarte ciudat, pe masura ce cobor devine din ce in ce mai tare si odata scos din groapa si lasat la soare, daca nu l-am afanat atunci cand este proaspat scos, se face beton. am incercat sa trec peste el, gramada aceea, cu un scarificator in ideea ca il voi afana si imprastia prin curte, fiind de culoare neagra (cum se zice – pamant negru=pamant bun) si am stricat lamele la scarificator.
      Am vazut ca sunteti cu sediul in Bucuresti, faceti cumva si deplasari? Va intreb in sensul ca am vrea sa stim care este starea pomilor, curtea ne permite doar 7 pomi, mai avem si un catel care de multe ori simte nevoia ca , din toata curtea, tocmai la radacina lor sa ude …., plus ca nu am inteles cum e cu taierile, si noi am luat pomii de la Leroy-Merlin, nu de la vreun crescator ….care oricum nu s-ar fi complicat cu 7 pomi pentru noi.
      In fine, multumesc pentru raspuns, si va tinem la curent, sper sa nu pierdem pomii.

      # 76220
      0 urează frunze verzi
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      16 aprilie 2020

      Pentru a-i ajuta, este indicat sa tineti cont de indicatiile mentionate anterior. Activitatea noastra nu presupune si prestare de servicii, noi va putem ajuta cu informatii despre ingrijire, eventuale tratatamente. Referitor la taieri, eventual incercati la o firma care se ocupa cu intretinerea gradinilor, posibil sa va poata ajuta.

      # 76221
      0 urează frunze verzi
Vezi 3 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Cais

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi