Vezi 1 fir de răspunsuri
    • Maciuca Andreea
      13 martie 2022
      1 urează frunze verzi

      caderea frunzelor la lamai

      Bună ziua! Am mai pus o întrebare pe aplicație din urma căreia am aflat ca citrusul meu avea paduchi testosi ( într-un număr mare) și l-am tratat cu Mospilan. Înainte cu 2 sa îl tratez,am avut parte de căderi de aprox 30% din frunze, iar după tratament s-a mai micșorat cantitatea de frunze, dar nu s-a stopat. Paduchi nu mai are, l-am curățat cât am putut de bine, iar ce a mai rămas par a fi arși. Dar tot observ o sensibilitate a frunzelor, uneori chiar și când le curăț ( și sunt foarte gentila cu ele) și în fiecare zi am 3 frunze picate sigur. Citricul meu a chelit puțin, dar mai are frunze. Înainte sa îl tratez cu Mospilan, i-am spălat rădăcinile și i-am schimbat pământul ( mix de substrat pentru citrice, putina turba, rocă vulcanica și argila expandata). Oare ce as putea sa fac? Mi-e foarte drag și nu vreau sa îl pierd de tot. Unde sa ma uit? Am verificat cam tot ce am putut și tot nu găsesc o cauza. Temperatura este ok(21-22 grade) , lumina este și ea ok, l-am izolat și de celelalte plante, pisicile nu îl atacă, am încetat sa îl mai fertilizez ( deși ma gândeam ca de asta ar reacționa, am folosit cropmax pe frunze, dar concentrația este cea de pe flacon – de menționat ca am pulverizat pe un măslin mâncat de pisici și i s-au ars frunzele, ceea ce ma face sa ma gândesc ca poate ar fi fost prea tare- dar nu am frunze arse la citric). As fi recunoscătoare dacă ma puteți ghida, chiar nu știu ce sa mai fac cu el. Mulțumesc frumos!

      # 119874

      2 Răspunsuri

      Răspunde
    • Măciucă Andreea
      13 martie 2022

      De menționat ar mai fi faptul ca am o creangă care se usucă și continua sa se usuce, deși o tai

      # 119876
      0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Citrice

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi