Vezi 2 fire de răspunsuri
    • Dumitru
      10 decembrie 2022
      1 urează frunze verzi

      Caderea acelor – brad caucasian plantat in septembrie

      Buna ziua, v am nai scris tot despre bradut, dar nu am primit răspuns. L am plantat in septembrie, l am udat ca inca era cald cu 10 litri apa cum mi s a sous de către cel care mi l a adus, totul bine pana cand a venit vrenea rece si am vazut ca a inceout sa cada din ace si sa îngălbenească pe ici oe colo cum se vede in poza. Nu am pus îngrășământ, este doar pământul din gradina, pământul este untos dun acela de padure gras.

      # 147893

      9 Răspunsuri

      Răspunde
    • Dulama Luca Cristian
      10 decembrie 2022

      Iarna trebuie pus in ghiveci cu îngrășământ, udat o data la o săptămână sper să îți fie de ajutor

      # 147896
      0 urează frunze verzi
      • Dumitru
        10 decembrie 2022

        Dar cum sa il mai pun in ghiceci, el este mare si este in gradina pus

        # 147897
        0 urează frunze verzi
        • Dumitru Gina
          10 decembrie 2022

          Nu pot sa i pun îngrășământ acum, el fiind in gradina dupa cum am mentionat mai devreme.?

          # 147903
          0 urează frunze verzi
    • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
      12 decembrie 2022

      Buna ziua. Ingalbenirea si uscarea coniferelor poate avea la baza numerosi factori biotici si abiotici, respectiv un complex de factori. Aspectul bradului din fotografiile atasate este obisnuit pentru aceasta perioada, cu depreciere de grad redus (cel mai probabil din cauza stresului suferit in urma plantarii). In plus, este cunoscut faptul ca uscarea usoara din interiorul coroanei si la baza coroanei este un fenomen normal la conifere, ce apare odata cu inaintarea in varsta, respectiv cu cresterea si indesirea coroanei si, implicit, limitarea patrunderii luminii in interiorul acesteia.
      De moment, puteti avea in vedere indepartarea tuturor acelor sau partilor de planta afectate, urmata de efectuarea unui tratament preventiv pe baza de cupru, cu un fungicid precum Funguran OH 50 WP, 300 g sau Bouillie Bordelaise WDG, Zeama Bordeleza, 500 g sau Champ 77 WG, 200 g, conform instructiunilor de pe eticheta produselor. Tratamentul cu fungicid se recomanda a fi efectuat intr-o zi cu temperaturi pozitive (preferabil peste 5℃), lipsita de vant puternic sau precipitatii. Pulverizati solutia cat mai fin, astfel incat sa se realizeze o distribuire cat mai uniforma a acesteia pe planta. Mai multe informatii despre aplicarea tratamentelor fitosanitare in conditii optime puteti regasi in articolul nostru (Tratamente fitosanitare - Protectia mediului si a muncii).
      Pentru a imbunatati fertilitatea, textura si structura solului, precum si pentru a stimula activitatea microbiana de la nivelul acestuia, in perioada in care ne aflam puteti avea in vedere administrarea unui ingrasamant natural, precum Activator de Sol Bio Manna Bodenaktivator, 5 kg, conform recomandarilor de pe eticheta (cand solul nu este inghetat).
      Incepand din primavara, se recomanda aplicarea regulata a unui ingrasamant foliar ce sprijina rezistenta plantelor la boli, mareste densitatea foliajului si contribuie la prevenirea aparitiei unor carente, precum Evergreen Fluid, 350 ml sau Fir Fluid, 350 ml, conform instructiunilor din descrierea produselor. Tot din primavara, se recomanda administrarea prin udare la radacina a unui ingrasamant cu efect de imbunatatire a calitatii soului si de stimulare a dezvoltarii radacinilor, precum Activator Organic pentru Sol, 350 ml sau AMN Nordalge, 500 ml. Pentru asigurarea cresterii sanatoase a arborilor si arbustilor, puteti avea in vedere planul de fertilizare orientativ de pe blogul nostru: Plan fertilizare arbori si arbusti coniferi. Se recomanda respectarea conditiilor de ingrijire corespunzatoare, conform celor descrise in articolele naostre: Conifere, informatii si sfaturi de ingrijire si Brad, informatii si sfaturi de ingrijire.
      Avand in vedere cele mentionate mai sus, precum si faptul ca prinderea puietilor poate fi influentata de numerosi factori biotici si abiotici, nu se poate preciza cu exactitate evolutia bradului caucazian pe viitor.

      # 147954
      0 urează frunze verzi
      • Dumitru Gina
        12 decembrie 2022

        Buna ziua! Va mulțumesc mult pentru răspuns! Acest îngrășământ de care ati spus ca pot sa il pun in perioada asta, cat timp, cate zile, in fiecare zi? Din primavara voi tine cont de tit ce ati mentionat si voi avea grija de el! Ieri i am pus din propria initiativa acest îngrășământ jumatate de capacel la un 1l apa,dar vii cumpara celalalt îngrășământ al dvs.

        # 147982
        0 urează frunze verzi
        • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
          12 decembrie 2022

          In cazul in care ati administrat deja un alt ingrasamant la sol, este indicata citirea cu atentie a etichetelor de pe ambele produse (cel pe care deja l-ati aplicat si cel pe care il veti aplica) si respectarea recomandarilor. Administrarea se va realiza in asa fel incat intervalul de actiune al ingrasamintelor sa nu se suprapuna.
          In cazul in care ingrasamantul din poza a fost aplicat foliar (prin pulverizare), puteti avea in vedere administrarea ingrasamantului Activator de Sol Bio Manna Bodenaktivator, 5 kg oricand, cat timp solul nu este inghetat. Acesta se administreaza o singura data, in doza inscrisa pe ambalaj (100-150 g/mp), urmand ca din primavara sa fie reluata fertilizarea regulata cu ingrasamintele recomandate in raspunsul precedent.

          # 147988
          0 urează frunze verzi
          • Dumitru Gina
            12 decembrie 2022

            Nu a fost prin pulverizare ci la radacina l am pus, doar un litru de apa, dar aseara a și plouat foarte tare. As mai avea o întrebare, el se mai uda toamna, iarna daca este uscat pământul?

            # 147993
            0 urează frunze verzi
            • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
              12 decembrie 2022

              Udarea coniferelor se realizeaza in functie de temperaturile inregistrate si de precipitatiile cazute, doar atunci cand solul este uscat la suprafata. Iarna se evita udarea plantelor in perioadele in care se inregistreaza temperaturi negative, chiar daca solul pare uscat la suprafata.

              # 148006
              0 urează frunze verzi
            • Dumitru Gina
              12 decembrie 2022

              Va mulțumesc din suflet pentru rabdarea de care dati dovada! Am sa sa schimb ingrasamnatul, azi voi comnada la dvs. Ce care il am deja din poza precedenta il voi folosi la alte conifere.

              # 148020
              1 urează frunze verzi
Vezi 2 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

brad-sfaturi-ingrijire
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Brad

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi