Vezi 1 fir de răspunsuri
    • Andreea
      20 martie 2022
      0 urează frunze verzi

      cadere frunze ficus ginseng

      Am cumparat un ficus ginseng pe 1 martie . De cand l-am adus acasa , l-am pus in bucatarie pe un corp, unde nu bate lumina directa pe el , dar are parte de lumina, zic eu . Intradevar fiind in bucatarie , mai gatesc , mai merge cuptorul , dar mereu e o temperatura cat de cat asemanatoare ca deschid geamul si nu se face chiar atat de cald . Il pulverizez cu apa aproape zilnic . L-am udat cam dupa o saptamana de cand l-am cumparat pentru ca pana atunci avea pamantul destul de ud . Dupa udare, dupa cateva zile a inceput sa ii cada frunze excesiv … tot mai multe parca pe zi ce trece . Nu stiu ce sa ii fac… am incercat sa ii pun mai des apa , nu s-a schimbat nimic . Atasez niste poze .. sper sa ma puteti ajuta .
      Mentionez ca nu as mai avea un alt loc unde as putea sa il pun decat in dormitor .

      # 120392

      3 Răspunsuri

      Răspunde
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      21 martie 2022

      Buna ziua, fenomenul de cadere a frunzelor a aparut cel mai probabil in urma schimbarii mediului ambiant si a neconcordantei factorilor de mediu (curenti de aer, temperatura, lumina etc). In continuare, se recomanda respectarea sfaturilor si conditiilor de ingrijire, specifice acestor specii (Bonsai, informatii si sfaturi de ingrijire). De asemenea, pe intreaga perioada de vegetatie, se recomanda administrarea unui ingrasamant ce va sustine cresterea sanatoasa iar continutul bogat in macro si microelemente previne aparitia carentelor nutritive: Ingrasamant Bonsai & Cactusi Kakteendunger, 250 ml.

      # 120420
      0 urează frunze verzi
      • Andreea Balan
        23 martie 2022

        Buna ziua . I-am mutat locul . L-am pus in dormitor , unde are parte si de mai multa lumina si nici nu sunt temperaturi schimbatoare, doar cat aerisesc camera. Ii puca in continuare frunzele , nu vad o schimbare momentan . Ma gandesc ca a afectat din nou faptul ca i-am schimbat locul . Il ud doar cand cred eu ca e nevoie si i am pus sambata ingrasamant dizolvat in apa , cam o cana. Ar trebui mai mult ? Este o metoda regulata pentru cum as trebui sa il ud?

        # 120638
        0 urează frunze verzi
        • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
          23 martie 2022

          Referitor la doza ingrasamantului Ingrasamant Bonsai & Cactusi Kakteendunger, 250 ml, aceasta este 10 ml/ 5 L apa, administrat prin udare. Legat de udare, nu se poate preciza un volum de apa exact, insa, o udare corespunzatoare presupune scurgerea abundenta a apei prin orificiile de drenaj ale ghiveciului, precum si absorbtia apei in substrat (apa nu trebuie sa stagneze la suprafata). In general, substratul trebuie sa se usuce usor intre udari, insa acesta nu trebuie lasat sa se usuce complet, fiind mentinut reavan dar nu umed (umiditatea ridicata poate favoriza aparitia patogenilor de sol).

          # 120652
          0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Bonsai

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi