Vezi 3 fire de răspunsuri
    • Dragos
      21 iulie 2017
      0 urează frunze verzi

      Cad frunzele la cires

      Buna ziua,
      Am si eu un cires in curte caruia au inceput in aceasta luna sa-i cada frunzele. Specific ca pana anul asta nu avut nici o boala. In primavara toti copacii au fost stropiti cu ceva fungicid. De asemenea o parte din cirese erau mucegaite. O alta chestiune importanta: pomul e amplasat pe gazon cu pamant destul de lutos care e udat in fiecare zi 15 min avand in vedere caldurile din ultima perioada. Va rog sa ma ajutati cu un sfat cu ce sa-l stropesc cu speranta ca il voi salva. Multumesc anticipat.

      # 76478

      3 Răspunsuri

      Răspunde
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      21 iulie 2017

      Pomul dumneavoastra prezinta pe frunze pete specifice antracnozei insa nu acesta este principalul motiv pentru care pomul este in declin ci umiditatea excesiva de la nivelul solului. Administrarea zilnica a apei a condus la putrezirea a o parte din radacini iar acum pomul, chiar daca are suficienta apa, nu mai are cu ce sa absoarba din sol. Ar fi recomandat sa rariti udarile si sa ii aplicati 1-2 tratamente cu Score (Score 250 EC, 2 ml ). La sol se poate aplica un stimulator ce contribuie la imbunatatirea structurii solului si la cresterea radacinilor precum BlackJak (BlackJak, 100 ml ). Se utilizeaza in doza de 25 ml la 10 litri apa, solutie cu care se uda pomul in zona radacinilor (imprejurul pomului, la aproximativ 50-60 cm de trunchi). Se fac 3 aplicari, la interval de 3 saptamani.
      Chiar daca pomul isi va reveni aparent, este posibil sa nu reuseasca sa acumuleze suficiente substante de rezerva pentru a trece cu bine sezonul rece. In plus, starea actuala nu favorizeaza formarea mugurilor de rod, deci va fi afectat si rodul din anul urmator.

      # 76481
      0 urează frunze verzi
    • Dragos
      27 iulie 2017

      La momentul de fata toate frunzele sunt uscate. Cel mai probabil se va usca. Totusi ramane urmatoarea intrebare: toti pomii mei sunt in mijlocul gazonului (piersic, mar, visin, cires, cais). In timpul verii udarea se face 15 min pe zi. Pentru a evita situatii de genul asta va rog sa-mi dati un sfat la ce interval sa fac udarile (nr de zile) si pentru ce durata de timp (minute) pentru a nu afecta si ceilalti pomi.Multumesc.

      # 76482
      0 urează frunze verzi
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      27 iulie 2017

      Avand in vedere ca pomii fructiferi au sistem radicular ce ajunge la adancimi mai mari, nu necesita administrarea apei precum la speciile cu sistem radicular superficial. Se efectueaza cateva udari pe an (numarul poate varia intre 2 si 5 udari) iar momentele udarilor coincid cu fazele critice de dezvoltare a pomilor (legarea fructelor, cresterea organelor vegetative, formarea mugurilor floriferi, sfarsitul formarii fructelor). Cantitatea de apa ce se administreaza variaza in functie de multi factori (temperatura, curenti de aer, precipitatiile cazute, tipul solului etc.) si se incadreaza intre 300 si 600 metri cubi la hectar (sau 30-60 litri pe metru patrat). Nu exista o cantitate fixa. Important este ca solul sa nu fie permanant umed, ceea ce se intampla in cazul administrarii zilnice a apei.
      Avand in vedere ca gazonul necesita administrarea apei aproape zilnic, nu se potriveste tocmai bine plantarea pomilor in aceasta zona. Indicat ar fi ca in jurul pomilor sa ramana o portiune de sol liber pentru a permite patrunderea oxigenului la nivelul radacinilor insa nu ar rezolva problema apei in exces. Incercati sa rariti udarile si urmariti in timp evolutia pomilor.

      # 76483
      0 urează frunze verzi
Vezi 3 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Cires

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi