Vezi 1 fir de răspunsuri
  1 Răspunsuri
  • Mihaela M
   7 decembrie 2020

   Cactusul de Craciun – aspect ofilit

   Am un cactus de Crăciun,nu știu ce s-au întâmplat cu el dar arata foarte rău i s-au stafidit frunzele(tulpinile) și arată de parcă îi ofilit.Este poziționat la fereastra într-o camera răcoroasă(între 18 și 20 grade)Îl ud doar când are pământul uscat deasupra,dar mi s-o părut că la ultima udare a avut pământul parca prea ud.Nu se vede să aibă ceva daunatori

  • Tom Botanistul, ajutor in gradina
   7 decembrie 2020

   Buna ziua. In urma informatiilor oferite si a imaginilor atasate, cel mai probabil planta a fost afectata de factori de mediu nefavorabili, precum umiditatea excesiva, prezenta la nivelul radacinilor, drenajul slab al substratului, amplasarea ghiveciului langa calorifer si geam.
   Este important de retinut faptul ca udarea trebuie sa se faca moderat, astfel incat substratul sa se usuce usor intre doua udari, utilizand apa de ploaie sau apa necalcaroasa, iar substratul trebuie sa permita drenarea usoara a apei. Totodata, verificati cu atentie daca orificiile de scurgere a apei sunt obturate. Avand in vedere ca planta este pozitionata langa calorifer si geam, daca este posibil, este indicat sa o amplasati la o distanta mai mare de calorifer, insa sa beneficieze de lumina.
   Pentru a sprijini regenerarea si cresterea sanatoasa a acesteia, se recomanda administrarea unui ingrasamant special pentru plantele de interior precum (Ingrasamant Organic Plante Interior Zimmerpflanzen, 350 ml). Pentru mentinerea starii de sanatate a plantei, este foarte important sa respectati cerintele specifice de ingrijire, mentionate in articolul nostru (https://www.botanistii.ro/blog/sfaturi-ingrijire-cultivare-cactus/).

Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin email când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?

Adaugă răspunsul tău:

Informația ta:


Mărimea maximă a documentului este 5000 KB.
Adaugă fișier