Vezi 2 fire de răspunsuri
  • Datculescu Maria
   12 martie 2021

   Cactus uscat – paduchi lanosi

   Bună seara! Cactusul din prima și a doua poză este luat acum un an si jumătate și nu am constatat să aibă vreo problemă, până acum de curând, când am observat că s-a uscat și s-a micșorat. În prima poză, este așa cum arăta atunci când l-am luat, iar în cea de-a doua, cum arată acum. Prin luna decembrie, anul acesta, am mai cumpărat doi cactuși, iar unul dintre ei (cel din poza a treia), la scurt timp după ce l-am cumpărat, a început sa aibă câteva pete albe, care nu știam ce sunt, până să citesc acum pe site-ul dumneavoastră de păduchi lânoși. Petele albe au un aspect de puf și se pot observa la baza tulpinii. Îmi puteți confirma dacă este vorba despre această boală? De asemenea, este posibil ca micul cactus din prima poza să fi luat păduchi lânoși de la noul cactus și de asta să se fi uscat sau este vorba despre o altă problemă? Ce aș putea sa fac să îl salvez și sa previn uscarea și a celorlalți? În cea de-a treia poză, este celălalt cactus, cumpărat odată cu cel din a treia poză, în decembrie. Aș vrea să vă întreb dacă vi se pare că și acesta prezintă simptome. Toți trei au fost ținuți la geamul ce dă spre balcon, deci nu în bătaia directă a soarelui și au fost udați săptămânal. Informându-mă, am aflat că nu trebuie udați atât de des, însă cu primul cactus nu am avut probleme până să îi iau pe ceilalți doi. Temperatura la care au stat a fost în jur de 21-22 de grade. Aș vrea foarte mult să îl pot salva pe cel care s-a uscat, mă puteți sfătui vă rog ce pot face?

   #83613 Răspunde
  • Ela Botanista | Ajutor in gradina
   12 martie 2021

   Buna ziua! Din informatiile oferite, cactusul din a doua imagine a fost afectat de umiditatea ridicata din substrat, daca a fost udat saptamanal, insa avand in vedere aspectul acestuia, cel mai probabil nu isi va mai reveni. Intr-adevar, in cazul cactusilor si plantelor grase, udarile trebuie sa se realizeze la intervale lungi de timp, pentru a permite uscarea completa a substratului. De asemenea, ghivecele in care se afla trebuie sa prezinte orificii de drenaj, pentru a permite scurgerea apei si aerarea corespunzatoare a substratului. Momentan, pentru a sprijini cresterea sanatoasa a cactusilor, le puteti administra regulat un ingrasamant specific precum Ingrasamant Bonsai & Cactusi Kakteendunger, 250 ml. Ulterior, se recomanda ingrijirea cactusilor conform cerintelor specifice plantelor suculente, prezentate in artiolul urmator: Sfaturi, ingrijire, cultivare, Suculente.

  • Ela Botanista | Ajutor in gradina
   29 martie 2021

   In acest caz, puteti opta pentru un insecticid ce combate ambele tipuri de daunatori, precum Mospilan 20 SG, 3 g.

   • Datculescu Maria
    29 martie 2021

    Mulțumesc mult! Îmi puteți spune și cum se folosește acest insecticid, ce cantitate se utilizează și cat timp trebuie folosit?

    • Ela Botanista | Ajutor in gradina
     29 martie 2021

     Insecticidul Mospilan se dizolva in apa, respectand un dozaj de 3 g/10 L apa, iar solutia se aplica prin pulverizare pe planta. Este important sa preparati un volum de solutie corespunzator unui singur tratament (respectand dozajul mentionat), deoarece amestecul deja preparat nu are o valabilitate mai mare de 24 ore. Se pot efectua 2 tratamente la interval de 5-7 zile intre ele.

Vezi 2 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin email când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Imagine
Adaugă fotografii
Acestea ne ajută să identificăm mai ușor problema
Mărimea maximă a documentului este 20 Mocd.