Vezi 3 fire de răspunsuri
    • Loredana
      21 septembrie 2021
      1 urează frunze verzi

      Buxus ingalbenit cu ramuri uscate

      Buna ziua,
      In luna august a acestui an 2021 am achizitionat 2 buxusi in ghiveci.
      Primul arata verde, insa celalalt ii lipseau ramuri si frunze semn ca fusesera eliminate de vanzator, nu mi-am facut griji deoarece m-am gandit ca a fost toaletat in urma uscarii naturale a crengilor. Dupa ce i-am adus casa i-am pus intr-o zona unde dimineata si seara au umbra insa la pranz primesc soare din plin. Udarea a fost facuta cu o cana de apa o data la 4-5 zile. Trebuie sa mentionez ca nu ma pricep foarte mult in a ingriji aceste plante, dar m-am gandit ca ma voi decurca daca fac un pic de cercetare in doemeniu fiind dispusa sa invat cum sa ii ingrijesc. Din pacate, amandoi au inceput sa se vestejeasca unul mai tare ca celalalt si crengile celui caruia ii lipseau cand l-am cumparat au inceput sa se usuce foarte tare. M-am uitat sa vad daca prezinta ceva daunatori, insa nu am vazut nimic, doar ingalbenirea frunzelor si albirea/uscarea crengilor. Va rog sa ma sfatuiti cum e mai bine sa procedez acum in aceasta perioada de toamna avand in vedere ca vine sezonul rece si ma gandesc sa ii invelesc intr-o luna si ceva in panza protectoare pentru inghet.

      # 107857

      4 Răspunsuri

      Răspunde
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      21 septembrie 2021

      Buna ziua, in general, astfel de simptome de decolorare apar in urma unui stres abiotic (oscilatii de temperatura, udare necorespunzatoare etc.) mai ales ca pot reprezenta factori de stres si conditiile de depozitare/ingrijire de care au beneficiat anterior (fiind achizitionati relativ recent). Astfel, pentru a sprijini cresterea sanatoasa, dupa eliminarea partilor uscate, puteti avea in vedere administrarea prin udare, a unui ingrasamant organic, pe baza de extract de alge, ce imbunatateste permeabilitatea aerului in substrat si stimuleaza inradacinarea si cresterea sanatoasa: AMN Nordalge, 500 ml. Se dizolva 30 ml/10 L apa si se administreaza intr-o cantitate de apa egala cu cea folosita in mod obisnuit la udare. Se pot efectua 1-2 tratamente la interval de 10 zile. In ceea ce priveste udarea, avand in vedere ca ati precizat modul in care se realizeaza (o cana la 4-5 zile), exista posibilitatea ca acestia sa primeasca un volum insuficient de apa si sa provoace si o parte din simptomele prezente. Este indicat sa asigurati, mai degraba, o cantitate suficienta de apa (substratul sa fie complet saturat), la intervale mai lungi de timp (decat volume mai mici, administrate des). Pentru mai multe informatii detaliate despre ingrijire, va rugam sa consultati si articolul urmator: Buxus, informatii si sfaturi de ingrijire. Incepand din primavara, pentru o crestere si dezvoltare corespunzatoare, se recomanda si administrarea ingrasamintelor specifice, urmand un plan de fertilizare echilibrat: Plan Fertilizare Buxus.

      # 107877
      0 urează frunze verzi
    • Loredana
      21 septembrie 2021

      Multumesc mult pentru raspuns. Am sa fac tratamentul pe care mi l-ati recomandat si am sa va tin la curent. Va rog sa imi spuneti daca procedez bine acoperindu-i cu folie anti-inghet si cam cand se face aceasta foliere mai exact? eu ma gandeam sa ii acoper cam pe la sfarsitul lui Octombrie, e bine? Multumesc frumos.

      # 107882
      0 urează frunze verzi
      • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
        21 septembrie 2021

        In general buxusul este o specie destul de rezistenta la temperaturile scazute, insa, daca doriti, pe timpul iernii ii puteti adaposti intr-un loc mai ferit.

        # 107904
        0 urează frunze verzi
    • Loredana
      22 septembrie 2021

      Multumesc frumos de raspuns. Am sa fac asa cum m-ati sfatuit si am sa ii asez intr-un loc mai ferit.

      # 107913
      0 urează frunze verzi
Vezi 3 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

buxus-sfaturi-ingrijire
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Buxus

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi