Vezi 1 fir de răspunsuri
    • Albu Florin
      2 mai 2020
      0 urează frunze verzi

      Buxus ghiveci semne de ingalbenire

      Buna ziua,

      Am plantat 2 buxusi globulari in ghivece de ceramica de aproximativ 3 săptămâni. La început au fost foarte verzi și frumoși iar acum par a da semne de ingalbenire. Nu îmi dau seama dacă ii ud prea mult, sunt bolnavi sau este din cauza soarelui: sunt plasați pe o terasa sudica (urmează sa închid balconul cu policarbonat și asta ar diminua lumina căzută pe ei).

      Mulțumesc de ajutor! 🙂
      Florin

      # 58052

      1 Răspuns

      Răspunde
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      2 mai 2020

      Buna ziua, in primul rand, este foarte important ca drenarea apei sa se realizeze corespunzator, deoarece plantele de buxus sunt sensibile la stagnarea apei la nivelul radacinilor, ceea ce duce la putrezirea totala sau partiala a acestora si implicit la uscarea plantei. De asemenea, daca aveti pietre decorative la baza plantei, este indicat sa le inlaturati, pentru ca pamantul sa se poata usca intre doua udari. Avand in vedere ca au fost plantati recent, se poate aplica un biostimulator care sa stimuleze inradacinarea plantei, precum si depasirea perioadei de sters, precum Razormin (Razormin, 250 ml), aplicat prin udare in doza 3 ml/ 1 l apa. Se pot efectua doua-trei tratamente la interval de 10-14 zile intre ele.
      Preventiv, se pot efectua unu-doua tratamente la interval de 5-7 zile intre ele cu un fungicid cu spectru larg precum Amistar (Amistar, 10 ml), aplicat prin pulverizare in doza 10 ml/ 10 l apa.
      Dupa 7-10 zile de la ultimul tratament aplicat, pentru o dezvoltare corespunzatoare a plantei, se poate avea in vedere administrarea unui ingrasamant foliar, precum Boxwood Fluid (Boxwood Fluid, 350 ml), aplicat prin pulverizare in doza 5 ml/ 5 l apa. Tratamentul este indicat sa se repete pe parcursul perioadei de vegetatie, la doua-trei saptamani.
      Alte informatii despre ingrijirea buxusului puteti gasi in urmatorul articol – Buxus, informatii si sfaturi de ingrijire.

      # 58054
      0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

buxus-sfaturi-ingrijire
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Buxus

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi