• Acest subiect are 5 răspunsuri, 2 voci și a fost actualizat ultima dată 6 iunie 2017 la 21:53 de Tom Botanistul.
Vezi 3 fire de răspunsuri
    • Ioana
      6 mai 2016
      0 urează frunze verzi

      Buxus in ghiveci partial uscat

      Buxusul este tinut pe terasa, lumina de la soare partial, da semne de uscare. Este udat regulat (~7 zile)

      # 57869

      5 Răspunsuri

      Răspunde
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      6 mai 2016

      Astfel de simptome apar atunci cand tufa nu este aerata, nu patrund razele soarelui sau curentii de aer in interior. Astfel, se mentine permanent in acea zona un mediu umed, umbros, fapt care poate duce si la aparitia bolilor. Astfel, se poate aplica un fungicid cum ar fi Topsin (Topsin 70 WDG, 10 g), 10 grame diluate in 10 l de apa. Indicat este ca fungicidul sa se aplice dupa ce se tund ramurile arbustului, pentru ca solutia sa patrunda cu usurinta in interior.

      # 57873
      0 urează frunze verzi
    • Nicu Stoean
      28 aprilie 2017

      Buna ziua. am câteva tufe de Buxus in ghiveci de 2 ani care au trecut bine de iarna dar in Martie dupa ce le am tuns vârfurile pt rotunjirea formei o parte au început sa se usuce (mentionez ca au fost stropiri alternativ cu champ, DITHANE,si insecticid karate zeon).ce credeți ca as mai putea face pt a-i salva?

      # 57874
      0 urează frunze verzi
      • Tom Botanistul
        30 aprilie 2017

        La buxus ar fi recomandat sa taiati toate portiunile afectate. Este posibil ca arbustii sa fi fost afectati fie de temperaturile scazute de dupa taieri, fie de o boala fungica. Ati mentionat ca ati efectuat stropiri si ati procedat corect. Dupa indepartarea potiunilor uscate si scuturarea arbustului (pentru a fi indepartate toate resturile) se pot efectua 2 tratamente cu Topsin (Topsin 70 WDG, 10 g) in doza de 10 grame la 10 litri apa + Amalgerol (Amalgerol, 100 ml) in doza de 30-50 ml la 10 litri apa. Urmariti daca uscarea evolueaza dupa ce ati eliminat partile uscate. Dupa 7-10 zile dupa efectuarea tratamentelor cu Topsin, se mai poate efectua un tratament cu un produs cupric precum Champ (Champ 77 WG, 30 g).

        # 57878
        0 urează frunze verzi
    • Adrian
      31 mai 2017

      Am cumparat doi pomisori superbi cu coroana rotunda. Din primavara unul a inceput sa se usuce celalalt e superb si creste normal. Cel afectat s a uscat in proportie de 80-90%. Nu am observat nimic deosebit( daunatori, ciuperci etc) care sa ma determine sa folosesc substante protectoare! Ce ma sfatuiti sa fac? Mentionez ca plantele se afla plantate in 2 ghivece f.mari in curte la intrarea in casa!

      # 57879
      0 urează frunze verzi
      • Tom Botanistul
        6 iunie 2017

        Un anumit factor de mediu nu ii este benefic arbustului. Verificati ghiveciul acestuia, poate nu are un drenaj corespunzator. Puteti verifica si marginile ghiveciului, se poate ca radacinile sa nu mai aiba loc de dezvoltare.
        Acum, incercati sa inlaturati toate partile uscate ale arbustului. Apoi, se va aplica preventiv un fungicid ca Topsin (https://www.botanistii.ro/), 10 grame dizolvate in 10 litri apa.
        Ca ajutor in refacerea arbustilor, se poate administra la radacina un ingrasamant special pentru buxus cum este Hauert (https://www.botanistii.ro/) sau Biplantol Buxus (https://www.botanistii.ro/) aplicat foliar.

        # 57880
        0 urează frunze verzi
Vezi 3 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

buxus-sfaturi-ingrijire
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Buxus

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi