Vezi 1 fir de răspunsuri
  • Salagean Constantin
   8 octombrie 2023
   3 urează frunze verzi

   Buxus, Defolieri circulare

   Buna ziua. In mai multe locuri pe Buxus au aparut defolieri circulare pe Buxus, iar sub frunzele cazute sunt cresteri noi. A mai fost tratat cu Topsin acum circa o lună.Este tot infectie fungica?

   # 187654

   3 Răspunsuri

   Răspunde
  • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
   9 octombrie 2023

   Buna ziua. Pe baza fotografiilor atasate, cel mai probabil va confruntati cu o boala a buxusului (posibil Box Blight, cauzata de agenti fitopatogeni precum Calonectria pseudonaviculata sau Cylindrocladium buxicola). Astfel, in primul rand, se recomanda indepartarea frunzelor si portiunior de planta puternic afectate, urmata de distrugerea acestora prin ardere. Ulterior, pentru combaterea unui spectru mai larg de boli, se recomanda efectuarea unui tratament cu un fungicid precum Luna Experience, 10 ml, in doza de 5 ml/10 L apa, aplicat prin pulverizare foliara, conform instructiunilor din descrierea produsului.
   De asemenea, in perioada in care ne aflam puteti avea in vedere administrarea unui ingrasamant cu continut ridicat de potasiu, precum Ingrasamant 0-0-40 Azet HerbstKali, 2 kg, prin imprastiere in jurul plantelor, in doza de 20 – 30 g/mp, urmat de incorporare si udare. Acesta are efect de sporire a rezistentei la inghet si de imbunatatire a echilibrului hidric al arborilor si arbustilor, putand fi administrat la o gama larga de plante, inclusiv la gazon.
   In continuare, este indicata monitorizarea evolutiei plantelor, iar in cazul in care identificati si alte simptome, asteptam sa reveniti cu forografii clare si descriere cat mai completa. Pentru mai multe informatii detaliate despre ingrijirea acestor specii, puteti urmari articolul nostru: Buxus, informatii si sfaturi de ingrijire.

   # 187718
   0 urează frunze verzi
   • Salagean Constantin
    9 octombrie 2023

    Bună ziua. Mulțumesc pt informații. Dar daca ieri s-a dat cu Topsin +Lido…trebuie sa asteptam pt tratamentul cu Luna Experience?

    # 187843
    1 urează frunze verzi
    • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
     9 octombrie 2023

     In cazul in care ati eliminat toate partile depreciate ale plantei inainte de efectuarea tratamentului, se recomanda monitorizarea evolutiei plantei si aplicarea fungicidului Luna Experience, 10 ml numai in cazul in care observati din nou simptome de depreciere.
     In cazul in care nu ati eliminat partile de planta depreciate inainte de efectuarea tratamentului cu fungicid, se recomanda efectuarea acestei lucrari (cu instrumente bine ascutite si dezinfectate in prealabil – ex. Foarfeca Power Pruner), urmate de adunarea si distrugerea tuturor partilor de planta cazute la sol. Ulterior, la un interval de 7-14 zile de la tratamentul efectuat, se poate aplica si fungicidul Luna Experience, 10 ml.

     # 187851
     1 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

buxus-sfaturi-ingrijire
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Buxus

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi