buxus cu ramuri uscate

Acest subiect conține 1 răspuns are 2 voci și a fost actualizat ultima dată de  Ela Botanista, Ajutor in Gradina 7 iunie 2019 la 2:30 pm.

 • Autor
  Mesaje
 • 1 Răspunsuri
 • #22546 Răspuns
  Nicole

  Bună ziua! Mi-a adus cineva în primăvara buxus de diferite mărimi, deci presupun ca neavând o pepiniera, i-a crescut asa fără tratamente. Le-am aplicat o udare cu sare Amara și au dat muguri noi, dar apoi au început sa se usuce asa cum se vede în poze. Presupun ca una din cauze ar fi gazonul, dar îl pot tăia ușor, însă as vrea sa știu ce as mai putea face pentru ei. Mulțumesc!

 • #22709 Răspuns
  Ela Botanista, Ajutor in Gradina

  Buna ziua, in primul rand, daca ati aplicat sare amara prin udare la radacina, trebuia sa fiti foarte atenta la dilutia recomandata, deoarece, daca mariti concentratia riscati sa ardeti radacinile.
  Intr-adevar, gazonul este destul de mare in raport cu talia buxusului si mentine si o anumita umiditate, mai ales ca a fost o perioada bogata in precipitatii.
  Este indicat sa pastrati o portiune fara gazon in jurul acestora si sa afanati solul in jurul lor. Eliminati partile afectate, iar, pentru regenerare, se poate aplica prin udare la radacina Biplantol Buxus (https://www.botanistii.ro/bioplant-ingrasamant-biplantol-buxus-250-ml.html), se dilueaza 2 ml/1 l apa.
  Daca doriti, preventiv, se poate aplica un fungicid precum Melody Compact (https://www.botanistii.ro/melody-compact-49-wg-20-g.html), 20 g/10 l apa.


N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin email când apare un răspuns nou.

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Sunt de acord cu Politica de Confidențialitate.
Adaugă răspunsul tău:
Informația ta:Mărimea maximă a documentului este 5000 KB.Adaugă fișier<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">