Vezi 3 fire de răspunsuri
    • Dumitrache Roxana
      8 iulie 2019
      6 urează frunze verzi

      buxus atacat de omida paroasa

      Buna ziua.Ma puteti ajuta va rog sa-mi spuneti ce tratament trebuie sa fac la buxus pt problema apărută? Multumesc!

      # 58002

      3 Răspunsuri

      Răspunde
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      8 iulie 2019

      Buna ziua, este vorba despre un atac puternic al omizii buxusului, cei din imagine fiind destul de afectati. Eliminati partile uscate, iar pentru combaterea acesteia se pot efectua tratamente cu insecticide precum Karate Zeon (Karate Zeon 50 CS, 2 ml (fiole)), Faster (Faster 10 CE, 2 ml (fiole)) sau Novadim Progress (Novadim Progress, 20 ml). In functie de evolutia atacului acestea se pot alterna. De exemplu, primul tratament se va efectua cu Karate Zeon, iar dupa 7-10 zile se va aplica Faster.
      Atentie mare la temperaturile din momentul efectuarii tratamentelor, sa nu fie ridicate. Pe viitor, controlati periodic tufele de buxus, pentru a observa mai din timp daca este prezent daunatorul.
      Pentru a-l ajuta sa se refaca, se poate aplica prin udare la radacina un ingrasamant precum Biplantol Buxus (Buxus NT, 250 ml), 2 ml/1 l apa. Se poate administra din primavara pana in toamna, la un interval de 2-4 saptamani.

      # 58006
      0 urează frunze verzi
    • Anca Mantulescu
      27 aprilie 2020

      Buna ziua! Am 5 buxusi mari (circa 1,8 m), destul de batrani, pe care mi-i mananca omizile. De 4-5 ani ii stropesc de cateva ori pe an si probabil ca sunt singura/ printre putinii din Breaza, Prahova, care inca ii mai are. In ultimii doi ani i-am stropit cu produse de la dvs. In primul an cu Karate Zeon si Faster, fiole. In al doilea an, nu mai stiu cu ce, ca a aruncat mama sticlutele. Dar erau cantitati mai mari (100 sau 200 ml?), ca am cumparat special pentru ei atomizor profesional. Tin foarte mult la ei si nu vreau sa-i pierd.

      Tot anul trecut m-ati ajutat si cu ceva pentru rhododendroni care au frunze ingalbenite/ maro. Ceva pe baza de cupru. Iar unii din Rhododendroni au facut si un fel de lipici pe ei (afide?). Vreau sa plasez comanda pe site dar nu stiu ce sa comand. Va rog indrumati-ma. Multumesc.

      # 58007
      2 urează frunze verzi
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      27 aprilie 2020

      Buna ziua, in cazul omizii paroase a buxusului (Cydalima perspectalis), se recomanda eliminarea partilor uscate si efectuarea de tratamente cu insecticide precum Novadim Progress (Novadim Progress, 100 ml), in doza 10 ml/10 l apa sau Calypso (Calypso 480 SC, 10 ml), 2 ml/10 l apa. Se recomanda efectuarea a 2-3 tratamente la interval de 5-7 zile intre acestea, precum si alternarea produselor. Mai exact, daca primul tratament se va face cu Novadim Progress, al doilea se va face dupa 5-7 zile cu Calypso. Pentru ca solutia de insecticid sa se mentina pe frunzele lucioase ale buxusului, este indicat sa adaugati in solutia de tratament si un adjuvant precum Break Thru S 240, 2 ml, in doza 2 ml/ 10 l solutie.
      La 10-14 zile dupa efectuarea tratamentelor, pentru o dezvoltare corespunzatoare a plantei, se poate administra un ingrasamant foliar, precum Boxwood Fluid (Boxwood Fluid, 350 ml), aplicat prin pulverizare in doza 5 ml/ 5 l apa. Este indicat sa se repete aplicarea pe parcursul perioadei de vegetatie, la doua-trei saptamani. De asemenea, se poate avea in vedere si aplicarea la sol a unui ingrasamant precum Algae Lime (Algae Lime Pudra, 1.75 kg), care ajuta la sporirea rezistentei plantelor la atacul daunatorilor, in doza 50 g/ mp. Mai multe informatii sunt prezentate in articolul urmator: Omida paroasa a buxusului (Cydalima perspectalis) - identificare si combatere.
      Fungicide pe baza de cupru: Zeama Bordeleza (Bouillie Bordelaise WDG, Zeama Bordeleza, 50 g), 50 g/10 l apa, Coppermax (Coppermax, 30 g), 30 g/15 l apa sau Funguran (Funguran OH 50 WP, 30 g), 30 g/15 l apa. In ceea ce priveste substanta lipicioasa, este posibil sa fie prezente afidele. Verificati cu atentie. Preventiv, cand efectuati tratamentul pentru buxus, este indicat sa aplicati si unul dintre insecticidele mentionate, intrucat au in spectrul lor de combatere si afidele.

      # 58011
      0 urează frunze verzi
Vezi 3 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

buxus-sfaturi-ingrijire
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Buxus

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi