buxus afectat dupa tundere

Acest subiect conține 2 răspunsuri are 2 voci și a fost actualizat ultima dată de  silviu 23 iulie 2019 la 3:53 pm.

 • Autor
  Mesaje
 • 2 Răspunsuri
 • #23581 Răspuns
  silviu

  buna ziua,
  am un prieten care a tuns recent tufele de buxus si ulterir au aparut probleme cu colorarea plantelor, din ce spune nu a observat ceva insecte si a facut deja 2 aplicari cu Dithane. ( cred ca din cauza dorintei de a-i salva a exagerat cu aplicarea, in sensul ca a stropit in 2 zile consecutiv, fara pauza). puteti va rog sa ne recomandati un tratament?
  multumesc frumos!

 • #23589 Răspuns
  Tom Botanistul, Ajutor in Gradina

  Buna ziua, in primul rand, sa elimine ceea ce este uscat (desi in poze se observa ca sunt portiuni mai afectate si altele mai putin afectate) si sa verifice totusi, daca sunt prezente in interior si omizi.
  Intr-adevar, nu trebuia aplicat in acel mod fungicidul.
  In acest moment, nu are ce tratament sa administreze, ceea ce este uscat oricum nu isi mai revine, uscarea este un proces ireversibil.
  Se poate afana putin solul in jurul lui, elimina asa cum am mentionat partile uscate si administra prin udare la radacina, pentru regenerare un ingrasamant precum Biplantol Buxus (https://www.botanistii.ro/bioplant-ingrasamant-biplantol-buxus-250-ml.html), 2 ml/1 l apa.
  Acesta se aplica din primvara pana in toamna, la interval de 2-4 saptamani.
  Sa il administreze in intervalul care a mai ramas din anul acesta (probabil vor mai fi 2-3 aplicari) si in anul urmator, incepand din primavara.

 • #23597 Răspuns
  silviu

  multumesc!


N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin email când apare un răspuns nou.

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Sunt de acord cu Politica de Confidențialitate.
Adaugă răspunsul tău:
Informația ta:Mărimea maximă a documentului este 5000 KB.Adaugă fișier<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">