Vezi 2 fire de răspunsuri
  • Georgiana Lacatus
   4 mai 2023
   5 urează frunze verzi

   busuioc, trandafir – tratamente impotriva musculitei albe

   Buna dimineata. Aseara am remarcat ceva alb pe toate frunzele busuiocului si trandafirului, cred ca sunt musculițe albe, atașez poze, poate este vorba de altceva, dar asa imi seamana mie. Acum doua zile nu era absolut nimic. Eu am cateva plante acasa, in jur de 10, nu am avut probleme pana acum. Va rog, daca ma puteti ajuta cu un sfat legat de ce produs ar fi mai indicat sa folosesc si cum, nu am experienta, iar la dvs pe site sunt multe si nu stiu care ar fi mai bun. Va multumesc mult!

   # 162897

   3 Răspunsuri

   Răspunde
  • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
   4 mai 2023

   Buna ziua, intr-adevar, pe plante se observa prezenta musculitei albe (Musculita alba de sera (Trialeurodes vaporariorum) - identificare si combatere). Impotriva acesteia se recomanda efectuarea tratamentelor cu insecticide precum Sanmite 10 SC, 15 ml, in doza de 14 ml/10 L apa si Mavrik 2 F, 5 ml , in doza de 5 ml/10 L apa. Pot fi efectuate 2 tratamente, prin alternare, la intervale de 7-10 zile intre ele (primul tratament cu Sanmite, al doilea tratament cu Mavrik).
   Pentru a spori eficacitatea insecticidelor, este recomandat sa adaugati in solutia de stropit un adjuvant precum Break Thru S 240, 2 ml in doza de 2 ml/10 L. Pulverizati (Pulverizator manual Volpi TECH1) solutia cat mai fin, astfel incat sa se realizeze o distribuire cat mai uniforma a acesteia pe planta, atat pe partea inferioara, cat si pe partea superioara a frunzelor, precum si pe tulpini. Este important sa preparati un volum de solutie corespunzator unui singur tratament (respectand dozajul mentionat), deoarece amestecul deja preparat nu are o valabilitate mai mare de 24 ore. Insecticidele mentionate nu sunt omologate pentru busuioc, de aceea, nu se poate preciza un timp de pauza pana la consumul frunzelor (daca il utilizati in acest scop).
   De asemenea, la 7-10 zile de la efectuarea tratamentelor, este indicat sa folositi in mod regulat un produs pentru intretinere precum Contra X, 500 ml, aplicat direct prin pulverizare. Sustine regenerarea plantelor dupa anumite conditii de stres, ori daca au suferit atacuri ale daunatorilor.
   In plus, pentru monitorizarea si controlul insectelor zburatoare (musculite, paduchi de plante), se recomanda si folosirea cu regularitate a unei capcane adezive precum Butterfly Guard, set 10 bucati. Insectele daunatoare sunt atrase de culoarea capcanei si raman lipite pe adezivul special.

   # 163087
   0 urează frunze verzi
  • Dalia M Zamă
   25 septembrie 2023

   Cât de toxic e pentru busuioc… întrebare, mulțumesc

   # 185981
   1 urează frunze verzi
   • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
    26 septembrie 2023

    Buna ziua. Pentru a va putea ajuta cu sfaturi, va rugam sa detaliati solicitarea dvs.

    # 185999
    0 urează frunze verzi
Vezi 2 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

busuioc-cultivare-ingrijire
Aromatice si condimentare
Busuioc

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi