Vezi 1 fir de răspunsuri
    • Ioana Cristina
      11 iulie 2022
      0 urează frunze verzi

      Busuioc, tomate si ardei – atac de daunatori

      Bună ziua,
      Locuiesc la bloc și acum aproximativ 3 luni m-am gândit că aș putea să cultiv pe balcon, in ghivece, busuioc roșii și ardei iuți. Am cumpărat pământul și ghivecele și am pus răsadurile prin luna mai. Prin luna iunie am observat că unele frunze sunt mâncate și găsind vinovatul ( omizi) pentru care am dat cu BactoSpeine rezolvând problema. acum 2 săptămâni am început să găsesc musculițe de pământ ( fungus gnats) pentru care am dat cu pământ de diatomee.
      Deși nu am mai găsit nici musculițe nici omizi, plantele sunt pleoștite și astăzi am găsit pe ele ceea ce se vede în poza de mai jos.
      Ce este și cu ce aș putea da pentru a îndepărta problema dar în același timp să pot consuma plantele?

      O zi bună. Mulțumesc.

      # 134526

      1 Răspuns

      Răspunde
    • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
      12 iulie 2022

      Buna ziua. Simptomele de pe frunze sunt similare cu cele provocate de o cicada. In cazul tomatelor si ardeilor, puteti efectua un tratament cu un insecticid ce are in spectrul sau de control si cicadele, precum: Faster 10 CE, 2 ml, aplicat prin pulverizare foliara, conform instructiunilor de pe eticheta. Este indicat sa respectati timpul de pauza intre ultimul tratament si momentul recoltarii/consumul fructelor, mentionat pe eticheta. In cazul busuiocului, din pacate nu avem un insecticid care poate fi aplicat in acest sens.
      In continuare, pentru a sprijini cresterea si dezvoltarea plantelor, este indicat sa administrati periodic un ingrasamant special formulat pentru cerintele nutritionale ale acestora, precum: Ingrasamant Lichid Organic Legume de Ghiveci, 350 ml, respectiv Ingrasamant Organic Ierburi Aromatice Flüssigdünger Kräuter, 350 ml.

      # 134584
      0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

Anulare
×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

busuioc-cultivare-ingrijire
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Busuioc

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi