Vezi 1 fir de răspunsuri
    • Alexandra C.
      22 septembrie 2020
      9 urează frunze verzi

      solutii impotriva buruienilor din gazon

      Buna ziua.
      Va rog, sa imi recomandati solutii pentru:-
      – impotriva buruieni (avem trifoi si mohon) atasez poza
      -solutie pentru eliminare buruieni din afara curtii (atasez poza)
      -solutii vs cuib viespi (atasez poza).
      Multumim si asteptam recomandariile dvs.

      # 75994

      1 Răspuns

      Răspunde
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      22 septembrie 2020

      Buna ziua,
      1. Pentru combaterea buruienilor din gazon se pot folosi erbicide selective precum Dicopur D (Dicopur D, 100 ml) pentru combaterea buruienilor dicotiledonate (cu frunza lata), in doza 50 ml/ 10 l apa sau Foxtrot (Foxtrot 69 EW, 1 litru), pentru combaterea buruienilor monocotiledonate (cu frunza ingusta), in doza 35 ml/ 10 l apa. Daca se utilizeaza ambele erbicide, se recomanda aplicarea acestora la interval de 7-10 zile intre ele. Erbicidele mentionate se aplica pe vreme calma (fara vant), dimineata devreme, cand temperaturile nu sunt foarte ridicate si fara conditii de precipitatii. Iar o zi dupa aplicarea erbicidelor nu se uda gazonul.

      2. Pentru combaterea buruienilor intr-o zona necultivata, puteti opta pentru un erbicid neselectiv precum Roundup Classic Pro (Roundup Classic Pro, 1 litru), in doza de 150 ml/10 L apa, aplicat prin pulverizare foliara. Erbicidul se aplica pe vreme calma (fara vant), dimineata devreme, cand temperaturile nu sunt foarte ridicate si fara conditii de precipitatii. De asemenea, este indicat sa il aplicati cu atentie pentru ca solutia sa nu intre in contact cu plantele din apropiere pe care nu doriti sa le eliminati.

      3. Pentru combaterea activitatii viespilor se recomanda aplicarea unui insecticid cu spectru larg de actiune, precum Cytrol Forte (Cytrol Forte WP, 20 g) – se dizolva 10 g in 5 l apa. Este indicata pulverizarea pe stup si in zonele pe unde viespile ies in exterior (pentru a lua contact cu substanta pulverizata). Este recomandata aplicarea dimineata devreme sau noaptea tarziu cand este cel mai probabil ca viespile sa se afle intr-un numar cat mai mare in stup.

      # 75998
      0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Gazon – peluze

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi