Vezi 3 fire de răspunsuri
  3 Răspunsuri
  • Laura
   11 mai 2017

   Bulbul si frunzele de ceapa putrezesc

   Buna ziua, ceapa verde începe sa putrezească in pământ: Bulbul si frunzele, iar cele afectate nu mai au nici mustăți. Atașez poze. Ce pot sa fac ? Multumesc.

  • Tom Botanistul, ajutor in gradina
   11 mai 2017

   Este posibil sa aveti de-a face cu mana cepei. De regula aceasta debuteaza cu pete de decolorare pe partea de sus a frunzelor iar in cateva zile, in conditii de umiditate mare, pe aceste pete se dezvolta un puf cenusiu. Atacul avanseaza si determina aplecarea varfului frunzelor si se poate extinde si la bulb, provocand putrezirea acestuia. Daca stiti ca vremea in ultimele zile a fost mai racoroasa si umeda, aceste conditii au favorizat aparitia manei.
   Daca temperaturile cresc catre 30 de grade si scade si umiditatea, atacul se reduce.
   Se recomanda aplicarea a 3-4 tratamente, la intervale de 7-10 zile, alternand 2 fungicide precum: Ridomil Gold (Ridomil Gold MZ 68 WG, 25 g) si Acrobat (Acrobat MZ 90-600 WP, 20 g).
   Se recomanda eliminarea buruienilor din cultura, daca acestea sunt prezente, pentru o buna aerisire a plantelor. La recoltare, se strang toate resturile vegetale si se distrug. Ar fi indicat sa nu plantati ceapa in acelasi loc in fiecare an deoarece exista mari sanse sa aveti probleme an de an. De asemenea, se utilizeaza material saditor sanatos, certificat.

  • Laura
   13 mai 2017

   Multumesc pentru răspuns. Cat este intervalul de pauza pentru consum?
   Același tratament se aplica si la usturoi? El are frunzele mai galbene si începe sa se spargă bulbul.

  • Tom Botanistul, ajutor in gradina
   13 mai 2017

   Se poate aplica si la usturoi. Timpul de pauza este de 28 de zile la Ridomil Gold si de 14 zile la Acrobat. Avand in vedere ca frunzele de ceapa si usturoi au aderenta slaba, se recomanda ca in solutia de stropit sa se adauge un adjuvant precum Silwet Gold (Silwet Gold, 10 ml) in doza de 10 ml la 10 litri solutie.

Vezi 3 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin email când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?

Adaugă răspunsul tău:

Informația ta:


Mărimea maximă a documentului este 5000 KB.
Adaugă fișier