• Acest subiect are 3 răspunsuri, 1 voce și a fost actualizat ultima dată 6 iunie 2017 la 21:52 de Tom Botanistul.
Vezi 2 fire de răspunsuri
    • Micusan Raul
      31 martie 2017
      0 urează frunze verzi

      Bradul din ghiveci se usuca

      Bună ziua, Am un brad în ghiveci, îl tin in apartament. De două săptămâni se usucă incontinuu. Am bănuiala ca are o boală, si nu stiu ce substanță să folosesc. Mă puteți ajuta cu ceva? Sau se mai poate face ceva.

      # 60965

      3 Răspunsuri

      Răspunde
    • Tom Botanistul
      31 martie 2017

      Buna ziua, de obicei, la conifere, uscarea si degarnisirea frunzelor de la baza plantei/din interiorul coroanei reprezinta, un proces normal, ce se datoreaza luminii care nu reuseste sa patrunda printre ramuri, insa poate fi cauzata si de o afectiune la nivelul radacinilor (umiditatea excesiva, compactarea substratului, drenaj slab etc.). Astfel, pentru a imbunatati calitatea substratului si pentru a stimula cresterea sanatoasa, se recomanda administrarea periodica, prin udare, a unui ingrasamant organic, pe baza de microorganisme benefice, precum: Yokosan, 100 ml.
      De asemenea, dupa eliminarea partilor uscate este indicata si administrarea unui ingrasamant special pentru conifere, precum Evergreen Fluid, 350 ml. Acesta sprijina rezistenta plantelor la boli, mareste densitatea foliajului si contribuie la prevenirea aparitiei unor carente, precum si a brunificarii acelor frunzisului. Se aplica prin pulverizare foliara, in doza de 25 ml/10 L apa. Se pot efectua 3-4 tratamente, pe parcursul perioadei de vegetatie.

      # 60966
      0 urează frunze verzi
    • Bogdan Baiceanu
      31 mai 2017

      Va scriu in urma discuției cu colegul dvs. Am achiziționat acesti brazi sau nu stiu ce sunt exact din baneasa de la un magazin de plante. Nu m-am uitat in interiorul coroanei dar ulterior am observat ca se usuca. Li s-a pus pamant special de conifere. As vrea sa imi recomandați un tratament as vrea sa salvez saracele plante.
      Va multumesc. O zi buna.

      # 60967
      0 urează frunze verzi
      • Tom Botanistul
        6 iunie 2017

        In primul rand, avand in vedere ca sunt plantati in ghiveci, se va acorda atentie maxima udarii. Apa in exces dauneaza arbustilor. Verificati ghivecele: acestea trebuie sa aiba orificii de scurgere la baza.
        In al doilea rand, de moment, puteti inlatura portiunile afectate, iar pentru a sprijini regenerarea plantei, dar si rezistenta la factorii de stres, puteti aplica un ingrasamant pe baza de microorganisme precum AMN BonaVita, 500 ml, prin udare, in doza de 50 ml/10 L apa. Totodata, pentru intretinerea coniferelor si a arbustilor cu frunze persistente (ilex), este indicata aplicarea regulata a unui fertilizant special pentru acest tip de plante, Evergreen Fluid, 350 ml, prin pulverizare pe frunze.

        # 60971
        0 urează frunze verzi
Vezi 2 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

brad-sfaturi-ingrijire
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Brad

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi