Vezi 1 fir de răspunsuri
    • Olivia-Petra Coman
      5 aprilie 2021
      2 urează frunze verzi

      brad de 4 ani in ghiveci

      Buna seara! Am transplantat un bradut normandian la sfarsitul lui octombrie anul trecut. Pe la sfarsitul lui februarie a inceput sa i se usuce varful. Apoi, am observat ca s-au uscat si alte crengute. Noi locuim in Brasov, frigul a dat la inceputul lui ianuarie, bradutul a fost in casa vreo 10 zile, in perioada sarbatorilor, insa l-am udat. Acum suntem destul de ingrijorati si nu stim ce nu i-a priit. 4 luni a fost verde si fericit. Va rugam mult sa ne ajutati cu un sfat si va multumim!

      # 84814

      1 Răspuns

      Răspunde
    • Tom Botanistul, Ajutor in gradinaSPECIALIST
      5 aprilie 2021

      Buna ziua, avand in vedere faptul ca bradul se afla in ghiveci, este probabil ca acesta sa sufere un stres fiziologic provocat de compactarea radacinilor, prin urmare, absorbtia apei si a elementelor nutritive nu se face corespunzator. Astfel, se recomanda plantarea acestuia in gradina, direct in sol, pentru a permite dezvoltarea normala si sanatoasa a sistemului radicular si implicit, a coroanei. Este esential ca plantarea sa se efectueze cu balot de pamant, iar radacinile sa aiba un volum proportional cu coroana plantei, de aceea se va evita fasonarea sau afectarea radacinilor in vreun fel. Imediat dupa plantare, se calca bine pamantul din jurul arborelui si se uda din abundenta, pentru a compacta solul si a elimina golurile de aer din jurul radacinilor. Dupa aceea, se recomanda aplicarea unui stimulator de inradacinare precum AMN BonaVita, 500 ml, pentru a favoriza prinderea. Se dizolva 50 ml/10 L de apa si se aplica prin udare pe sol, de 2-3 ori, la un interval de 7-10 zile.
      Ulterior, pe parcursul perioadei de vegetatie, pentru o crestere sanatoasa, se recomanda aplicarea unui ingrasamant precum AMN Fusek, 500 ml. Acesta se dizolva in doza de 10-20 ml/1 litru de apa si se aplica prin pulverizare pe frunze, la un interval de 2-4 saptamani.
      Mai multe informatii despre plantarea arborilor si arbustilor ornamentali puteti regasi in articolul urmator: Plantarea arborilor si arbustilor ornamentali.

      # 84871
      0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

brad-sfaturi-ingrijire
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Brad

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi