Brad cu ramurile bazale uscate

Acest subiect conține 1 răspuns are 2 voci și a fost actualizat ultima dată de  Tom Botanistul 27 iunie 2017 la 11:53 am.

 • Autor
  Mesaje
 • 1 Răspunsuri
 • #12913 Răspuns
  Viorel Cotoara

  Bradul nostru de 5 ani, incepe sa aiba crengile de jos tot mai uscate, capetele devin ruginii. Nu l-am tratat niciodata cu nimic. Instalatia de udare a gazonului ajunge si la el. Poate fi doar excesul de apa? Incerc sa va trimit cateva imagini. Ce sa fac? Cu ce sa-l tratez? Acum am vazut si niste panze, ca de paianjen in doua locuri. Multumesc frumos!

 • #13807 Răspuns
  Tom Botanistul

  Incercati prima oara sa indepartati ramurile de la baza bradului. Astfel ii permiteti sa se aeriseasca.
  Evitati udarea direct pe ramurile bradului. Nu are nevoie sa fie irigat la fel de des ca gazonul, deci se va evita udarea excesiva.
  Dupa indepartarea ramurilor de la baza si a celor uscate, se vor efectua 3-4 tratamente, la intervale de 7-10 zile, alternand 2 fungicide precum Champ (http://www.botanistii.ro/nufarm-champ-77-wg.html) in doza de 30 de grame la 10 litri apa si Dithane (http://www.botanistii.ro/dowagro-dithane-m-45.html) in doza de 20 de grame la 10 litri apa.
  De asemenea, la conifere se administreaza la radacina ingrasaminte speciale, cu magneziu in compozitie, ca Hauert (http://www.botanistii.ro/hauert-ingrasamant-conifere-si-arbusti-decorativi-1-kg.html).


N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin email când apare un răspuns nou.

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Sunt de acord cu Politica de Confidențialitate.
Adaugă răspunsul tău:
Informația ta:Mărimea maximă a documentului este 5000 KB.Adaugă fișier<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">