Vezi 3 fire de răspunsuri
    • Ilie Cosmin
      4 iunie 2020
      0 urează frunze verzi

      brad cu ace ce se usuca si cad

      V-am lăsat un mail ieri, am doi brazi in zona Teleorman , de la începutul acestui an au început sa tot apăra probleme, s au uscat vârfurile la început, iar acum par ca se usucă dinspre tulpina spre vârfuri , și au o culoare ciudata acele iar dacă trag cu mâna, efectiv imi rămân toate acele in mâna, și o culoare Galbena spre portocalie pe palma.

      # 61589

      3 Răspunsuri

      Răspunde
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      4 iunie 2020

      Buna ziua, din fotografiile atasate, simptomele pe care le prezinta bradul pot avea diverse cauze (factorii extremi de mediu, boli, insecte daunatoare), de aceea, in lipsa unor detalii esentiale despre arbore, este dificila stabilirea unui diagnostic exact. In acest caz, este indicat sa verificati cu atentie bradul, daca sunt prezenti daunatori sau urme vizibile ale acestora (Acarienii la plantele ornamentale - identificare si combatere). Momentan, puteti aplica un tratament preventiv (impotriva daunatorilor) cu un insecticid precum Nissorun (Nissorun 10 WP, 5 g), in doza de 5 g/10 L apa, iar dupa 6-7 zile, puteti aplica un al doilea tratament (impotriva bolilor), cu un fungicid precum Curzate Manox (Curzate Manox, 25 g), in doza de 25 g/10 L apa.
      Ulterior, dupa 10-12 zile de la incheierea tratamentelor, este indicat sa administrati un fertilizant foliar special pentru conifere: Fir Fluid (Fir Fluid, 350 ml), pentru a stimula regenerarea si cresterea sanatoasa a bradului.

      # 61591
      0 urează frunze verzi
    • Marius Dan
      8 iunie 2020

      Buna ziua,
      Cam de o saptamana au inceput sa apara ace ingalbenite pe brad, dinspre trunchi spre exterior. Se mai poate face ceva pentru a-l salva? Multumesc!

      # 61592
      0 urează frunze verzi
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      8 iunie 2020

      Buna ziua, in cazul coniferelor, este foarte important ca drenarea apei sa se realizeze corespunzator, deoarece coniferele sunt sensibile la stagnarea apei la nivelul radacinilor, ceea ce poate duce la putrezirea sau afectarea acestora si implicit la uscarea plantei. In situatia actuala, este indicat sa aveti in vedere administrarea periodica a unui fertilizant care sa stimuleze si dezvoltarea radacinilor precum: AMN BonaVita, 500 ml. Se poate aplica prin udare, in doza de 50 ml/10 L apa. Se recomanda efectuarea a 3-4 tratamente, la interval de 10-14 zile
      De asemenea, se recomanda eliminarea partilor uscate, pe cat posibil, acestea nu isi vor mai reveni. Apoi se vor efectua tratamente cu fungicide precum Dithane M 45, 20 g , in doza 20 g/ 10 l apa si Champ 77 WG, 200 g, in doza 20 g/ 10 l apa.
      Se recomanda efectuarea a doua-trei tratamente, precum si alternarea produselor la 5-7 zile. Mai exact, primul tratament se va efectua cu Dithane, apoi la 5-7 zile se va aplica Champ, iar la 5-7 zile dupa cel de-al doilea tratament, se va aplica si un al treilea tratament, de data asta cu Dithane.
      Pentru a ajuta plantele sa se dezvolte corespunzator, se poate avea in vedere administrarea unui ingrasamant foliar pentru conifere, precum Fir Fluid, 350 ml. Acesta se aplica prin pulverizarea in doza 25 ml/ 10 l apa, la 10 – 12 zile dupa incheierea tratamentelor. Este indicata repetarea administrarii acestui ingrasamant pe parcursul perioadei de vegetatie, la trei-patru saptamani.

      # 61597
      0 urează frunze verzi
Vezi 3 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

brad-sfaturi-ingrijire
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Brad

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi