Vezi 3 fire de răspunsuri
    • Glinta Constantin
      16 septembrie 2020
      0 urează frunze verzi

      Brad argintiu, Tuja

      Buna dimineata, de curand am achizitionat un brad argintiu si 40 de tuja. De la pepiniera de unde le-am achizitionat am fost sfatuit dupa plantare, la 2 saptamani sa le fac un tratament foliar cu insecticid si fungicid. Vroiam sa va rog sa imi recomandati si mie ce produse ar trebui sa folosesc. Am pus si 2 poze, bradul cred ca a suferit un pic la partea inferioara din cauza transportului pana acasa. Multumesc frumos !

      # 61805

      3 Răspunsuri

      Răspunde
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      16 septembrie 2020

      Buna ziua, avand in vedere ca au fost plantati recent, pentru inceput, pentru a favoriza prinderea coniferelor, este indicat sa se aplice un stimulator de inradacinare precum Razormin (Razormin, 250 ml ), 30 ml/10 l apa aplicat prin udare. Se pot efectua 2 tratamente, la interval de 10 – 14 zile. Ulterior, ca tratament preventiv impotriva bolilor, se recomanda aplicarea fungicidului Ridomil (Ridomil Gold MZ 68 WG, 25 g), in doza de 25 g/10 l apa. Dupa 5-7 zile, impotriva daunatorilor, se poate aplica preventiv insecticidul Fastac (Fastac Active, 5 ml), in doza de 5 ml/10 l apa.
      Pentru mai multe informatii despre brazi se poate consulta articolul urmator: Brad, informatii si sfaturi de ingrijire si informatii despre tuia: https://www.botanistii.ro/blog/thuja-cum-sa-plantezi-si-sa-ingrijesti-acest-arbore/.

      # 61808
      0 urează frunze verzi
    • Glinta Constantin
      6 octombrie 2020

      Buna seara, multumesc frumos pentru raspunsuri. As mai avea cateva nelamuriri daca ma puteti ajuta.
      1. De cate ori si in ce perioade din an este recomandat sa le fac tratamentul preventiv cu fungicid si insecticid ?
      2. Tinand cont ca am aplicat stimulatorul de inradacinare, mai este nevoie anul acesta sa le pun ingrasamant ? In ce perioade din an trebuie pus ingrasamantul ?
      3. Udarea. Dupa plantare pana acum le-am udat 1 zi da, 1 nu. Au trecut cam 30 de zile de la plantare, ar fi cazul sa mai raresc ?

      # 61809
      1 urează frunze verzi
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      6 octombrie 2020

      Buna ziua, in cazul coniferelor, tratamentele cu fungicide si insecticide se efectueaza doar la primele semne de boala sau daunatori pe arbusti. In orice caz, primavara ati putea incepe sezonul cu un fungicid sau insecticid asemanator tratamentului indicat mai sus, ca la 10-14 zile de la incheierea tratamentelor sa continuati cu un fertilizant special pentru conifere, precum Fir Fluid (Fir Fluid, 350 ml), aplicat prin pulverizare in doza 25 ml/ 10 l apa, care contribuie la prevenirea aparitiei unor carente, precum si a brunificarii acelor frunzisului. Aplicarea acestui fertilizant se face pe tot parcursul perioadei de vegetatie, la un interval de trei-patru saptamani.
      Referitor la udare, nu se poate specifia un interval fix, dar este indicat sa lasati solul sa se usuce usor intre doua udari, pentru a permite radacinilor sa respire.

      # 61810
      0 urează frunze verzi
Vezi 3 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

brad-sfaturi-ingrijire
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Brad

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi