Vezi 1 fir de răspunsuri
    • Mihaela
      6 august 2021
      0 urează frunze verzi

      Brad argintiu a stagnat din crestere iar acele se ingalbenesc

      Buna ziua,
      In toamna anului 2020 am plantat acest brad argintiu. In luna aprilie 2021 arata ca si cum incepea sa se usuce, se ingalbenise, ii cadeau acele, Este asezat intr-o zona cu soare toata ziua si este udat seara cu furtunul, inainte era udat de aspersoare dar le-am scos din zona lui. In luna mai -iunie am inceput un tratament:
      – aplicare stimulator la radacina Razormin (Razormin, 250 ml ), 30 ml/10 l apa. am efectuat 3 tratamente la interval de 10-14 zile.
      – fungicid sistemic Curzate Manox (Curzate Manox, 25 g ), doza de aplicare 25g in 10 l de apa, aplicat prin pulverizare foliar., 2 tratamente la 5-7 zile distanta intre ele.
      Dupa acestea a inceput sa-si revina, au crescut mugurii, si dupa o perioada mi s-a parut ca a stagnat din dezvoltare a inceput sa se ingalbeneasca si sa ii cada acele. Am mai administrat o data prin pulverizare mospilan 3g combinat cu nissorun 5g cate 2 plicuri din fiecare la 10 L apa
      – am reusit abia in iulie, din cauza ploilor, doar o data, administrarea unui fertilizant foliar Fir Fluid (Fir Fluid, 350 ml ). 25 ml/10 L de apa, aplicat prin pulverizare foliara.
      Ce imi recomandati? Multumesc!

      # 102339

      3 Răspunsuri

      Răspunde
    • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
      6 august 2021

      Buna ziua. Simptomele respective pot fi provocate de umiditatea excesiva, persistenta la nivelul sistemului radicular, solul compact, drenajul slab etc. Astfel, este important sa asigurati o umiditate corespunzatoare (folosind un volum adecvat de apa, evitand excesul), lasand solul sa se usuce aproape complet intre doua udari, pentru a permite radacinilor sa respire, iar atunci cand efectuati udarea, apa nu trebuie sa ajunga pe ramuri.
      In continuare, dupa eliminarea partilor afectate, puteti efectua un tratament preventiv cu un fungicid precum Champ 77 WG, 20 g, in doza de 20 g/10 L apa, aplicat prin pulverizare foliara.
      De asemenea, se recomanda administrarea unui ingrasamant organic, bogat in microorganisme benefice, precum Recharge, 250 g. Acesta imbunatateste calitatea solului, stimuleaza cresterea sanatoasa a plantei si intensifica procesele de absorbtie la nivelul radacinilor. Se aplica periodic, prin udare. In plus, se recomanda afanarea solului de la baza bradului si mentinerea unei portiuni de teren fara vegetatie.
      In toamna, pentru a creste rezistenta bradului la inghet si alte conditii capricioase din sezonul rece, puteti administra un ingrasamant granular precum: Ingrasamant 0-0-40 Azet HerbstKali, 2 kg.
      Pentru mai multe informatii despre cerintele specifice de ingrijire ale bradului puteti consulta articolul nostru (Brad, informatii si sfaturi de ingrijire).

      # 102351
      0 urează frunze verzi
      • Mihaela
        11 august 2021

        Puteti sa-mi spuneti, va rog, ce cantitate de apa si pulbere Recharge se dilueaza pt brad? Multumesc!

        # 102853
        0 urează frunze verzi
        • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
          11 august 2021

          Recharge, 250 g se dizolva 10 g/10 L apa. Astfel, ingrasamantul se dizolva in apa dupa doza recomandata (10 g/10 L apa) si se va administra bradului un volum de solutie egal cu cel folosit in mod normal la o udare. Pe parcursul perioadei de vegetatie, acesta se poate aplica lunar.

          # 102858
          0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

brad-sfaturi-ingrijire
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Brad

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi