Vezi 1 fir de răspunsuri
  • Anca
   9 mai 2023
   2 urează frunze verzi

   Bougainvillea – frunze cu pete

   Buna ziua
   Au aparut puncte galbene pe cateva din frunzele plantei. Cu cateva zile in urma am aplicat Compo fertilizator lichid plante mediteraneene 5005. Nu este prima data cand folosesc acest fertilizator pt planta aceasta, dar este prima data cand au aparut aceste pete. Am folosit acelasi fertilizator si la alte plante, niciuneia nu i-au aparut pete similare. Ce pot sa fac? Multumesc

   # 164269

   1 Răspuns

   Răspunde
  • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
   10 mai 2023

   Buna ziua. Simptomele din imagine sunt similare cu cele provocate de o afectiune fitopatogena (de natura fungica sau bacteriana), insa doar din fotografie nu se poate identifica cu exactitate.
   In acest caz, pentru siguranta, este indicat sa eliminati frunzele afectate, apoi sa efectuati un prim tratament cu un fungicid precum: Champ 77 WG, 20 g, in doza de 20 g/10 L apa, iar la 7 zile de la acesta, puteti alterna cu un fungicid precum: Amistar, 10 ml, in doza de 10 ml/10 L apa. Tratamentele se aplica prin pulverizare (Pulverizator manual Volpi TECH1) uniforma pe planta (pe partea superioara si inferioara a frunzelor).
   In plus, in vederea cresterii sanatoase si a inflorii abundente, pe parcursul perioadei de vegetatie (primavara-toamna), puteti avea in vedere administrarea regulata a unui ingrasamant special formulat pentru plante cu flori: Ingrasamant Organic Inflorire Blütenpracht, 350 ml, aplicat prin udare, conform recomandarilor de pe eticheta. Deoarece ati mai aplicat un ingrasamant, este indicat sa verificati eticheta produsului folosit pentru a vedea perioada de actiune a ingrasamantului. Dupa incheierea acestei perioade, puteti utiliza produsul recomandat.
   Pentru informatii si sfaturi referitoare la ingrijirea acestor specii, va rugam sa consultati si articolul nostru: Bougainvillea, informatii si sfaturi de ingrijire.

   # 164413
   1 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Bougainvillea

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi