Vezi 2 fire de răspunsuri
    • onea adrian
      7 septembrie 2021
      0 urează frunze verzi

      Bonsai tratament daunatori afide

      Buna ziua!

      De curand am primit un bonsai ficus ginseng si am observat pe frunze partea interioare niste mici invadatori de culoare alba. Am atasat cateva poze si spuneti-mi va rog ce imi recomandati sa fac in acest caz. Multumesc!

      # 106351

      3 Răspunsuri

      Răspunde
    • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
      7 septembrie 2021

      Buna ziua. Impotriva daunatorilor de pe planta se pot efectua 2-3 tratamente, la interval de 7-10 zile, cu un insecticid precum Antario, 100 g, in doza de 10 g/10 L apa. Pulverizati solutia cat mai fin, astfel incat sa se realizeze o distribuire cat mai uniforma a acesteia pe planta, atat pe partea superioara, cat si pe partea inferioara a frunzelor. Este important sa preparati un volum de solutie corespunzator unui singur tratament (respectand dozajul mentionat), deoarece amestecul deja preparat nu are o valabilitate mai mare de 24 ore.
      La 7-10 zile de la efectuarea tratamentelor, este indicat sa folositi un produs pentru intretinere precum Spray Organic pentru Intarire Plante Gradina, 500 ml sau Contra X, 500 ml, aplicat direct prin pulverizare. Sustine regenerarea plantelor dupa anumite conditii de stres, ori daca au suferit atacuri ale daunatorilor.
      In plus, pentru monitorizarea si controlul insectelor (musculite, paduchi de plante), se recomanda folosirea unei capcane adezive Butterfly Guard, set 10 bucati. Insectele daunatoare sunt atrase de culoarea capcanei si raman lipite pe adezivul special.
      La anul, incepand din primavara, se recomanda administrarea unui ingrasamant special pentru bonsai, precum Ingrasamant Bonsai & Cactusi Kakteendunger, 250 ml.
      Pentru mai multe informatii despre cerintele specifice de ingrijire, puteti consulta articolul nostru (Bonsai, informatii si sfaturi de ingrijire).

      # 106358
      0 urează frunze verzi
    • Sorina Burtoiu
      20 septembrie 2021

      Buna ziua,
      Am un bonsai la care am observat prezenta unor insecte albe, nu sunt sigura ca este musculita alba , doar am asociat culoarea. Frunzele devin lilpicioase si incep a se inmulti de la baza frunzelor. Desii am incercat o curatare mecanica prin indepartarea lor acestea au reaparut dupa cateva zile.Ce pot sa fac? Astept un raspuns profesionist!

      Multumesc anticipat

      # 107498
      0 urează frunze verzi
      • Tom Botanistul, Ajutor in gradinaSPECIALIST
        20 septembrie 2021

        Buna ziua, bonsaiul din imagine prezinta simptomele unui atac de paduchi lanosi. Pentru combaterea acestor daunatori, se recomanda efectuarea tratamentelor cu insecticide precum Mavrik 2 F, 5 ml , in doza de 5 ml/10 L apa sau Movento 100 SC, 7.5 ml, in doza de 7,5 ml/10 L apa. Acestea se alterneaza. Mai exact, primul tratament se efectueaza cu Mavrik si dupa 7 zile se aplica Movento. De asemenea, este indicata si adaugarea in solutiile recomandate, a unui adjuvant precum Break Thru S 240, 2 ml, 2 ml/10 L apa. Pulverizati solutia cat mai fin, astfel incat sa se realizeze o distribuire cat mai uniforma a acesteia pe planta, atat pe partea inferioara, cat si pe partea superioara a frunzelor.
        De asemenea, pentru a sprijini cresterea sanatoasa si pentru a-i ajuta sa depaseasca perioada de stres, este indicata administrarea unui ingrasamant special pentru bonsai, precum: Ingrasamant Bonsai & Cactusi Kakteendunger, 250 ml.

        # 107567
        0 urează frunze verzi
Vezi 2 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Bonsai

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi