Vezi 1 fir de răspunsuri
  • Aurel
   4 decembrie 2017

   Bonsai – solutie pentru stoparea caderii frunzelor

   Buna dimineata.Am cumparat acum o luna de zile un Bonsai ficus microcarpa ginseng de la ikea insa in fiecare zi ii cade 2-3 frunze.Ce as putea sa fac sa impiedic caderea frunzelor?In apartament este o temperatura constanta de 23 grade Celsius si este udat o data la 7 zile prin scufundate.Am observat ca la o zi doua zile dupa ce este udat, solul are o culoare alba, ca de mucegai iar cateva frunze au o pata maronie.Cum as putea sa il îngrijesc pentru a nu se ofili?Imi puteti oferi , va rog cateva sfaturi de îngrijire?O zi fumoasa.Aurel

   #64341 Răspunde
  • Tom Botanistul, ajutor in gradina
   4 decembrie 2017

   Ficus Ginseng este destul de sensibil la schimbarile de temperatura, mediu, amplasare etc. De aceea pot aparea aceste fenomene dupa achizitionare.
   Din cele mentionate, temperatura de la interior este cea indicata. Are nevoie de lumina, dar nu de razele directe ale soarelui. Substratul trebuie sa se usuce intre 2 udari, nu trebuie sa fie o regula de 7 zile. Daca este ingrijit corespunzator, isi va reveni. La interval de 30 de zile se poate administra si un ingrasamant special pentru bonsai (Ingrasamant lichid pentru bonsai, 250 ml).

Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin email când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Imagine
Adaugă fotografii
Acestea ne ajută să identificăm mai ușor problema
Mărimea maximă a documentului este 20 Mocd.