Bonsai – solutie pentru stoparea caderii frunzelor

Acest subiect conține 1 răspuns are 2 voci și a fost actualizat ultima dată de  Tom Botanistul 4 decembrie 2017 la 5:09 pm.

 • Autor
  Mesaje
 • 1 Răspunsuri
 • #16143 Răspuns
  Aurel

  Buna dimineata.Am cumparat acum o luna de zile un Bonsai ficus microcarpa ginseng de la ikea insa in fiecare zi ii cade 2-3 frunze.Ce as putea sa fac sa impiedic caderea frunzelor?In apartament este o temperatura constanta de 23 grade Celsius si este udat o data la 7 zile prin scufundate.Am observat ca la o zi doua zile dupa ce este udat, solul are o culoare alba, ca de mucegai iar cateva frunze au o pata maronie.Cum as putea sa il îngrijesc pentru a nu se ofili?Imi puteti oferi , va rog cateva sfaturi de îngrijire?O zi fumoasa.Aurel

 • #16168 Răspuns
  Tom Botanistul

  Ficus Ginseng este destul de sensibil la schimbarile de temperatura, mediu, amplasare etc. De aceea pot aparea aceste fenomene dupa achizitionare.
  Din cele mentionate, temperatura de la interior este cea indicata. Are nevoie de lumina, dar nu de razele directe ale soarelui. Substratul trebuie sa se usuce intre 2 udari, nu trebuie sa fie o regula de 7 zile. Daca este ingrijit corespunzator, isi va reveni. La interval de 30 de zile se poate administra si un ingrasamant special pentru bonsai (http://www.botanistii.ro/ingrasamant-lichid-pentru-bonsai-250-ml.html).


N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin email când apare un răspuns nou.

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Sunt de acord cu Politica de Confidențialitate.
Adaugă răspunsul tău:
Informația ta:Mărimea maximă a documentului este 5000 KB.Adaugă fișier<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">