Vezi 1 fir de răspunsuri
  • Andrei
   23 octombrie 2023
   2 urează frunze verzi

   Bonsai, pete negre pe frunze, frunzele cad

   Buna ziua. Am cumpărat un Bonsai din Dedeman si l am schimbat din ghiveci, l am dat cu un insecticid pentru ca avea frunzele puțin lipicioase si l-am udat cu un Ingrasamant special din Dedeman. A început sa facă frunze negre si sa cada foarte usor, frunzele.
   Va multumesc anticipat pentru răspuns!

   # 190182

   3 Răspunsuri

   Răspunde
  • Tom BotanistulSPECIALIST
   24 octombrie 2023

   Buna ziua, va rugam sa ne oferiti mai multe detalii cu privire la cresterea si intretinerea plantei, de cat timp o detineti, conditiile de mediu (amplasament, lumina, umiditate, temperatura, etc.), cum ati efectuat udarea pana acum, la ce interval de timp, ce cantitate de apa utilizati de regula. De asemenea, va rugam, sa ne specificati daca ghiveciul prezinta orificii de scurgere a apei, cand au debutat simptomele si daca ati efectuat tratamente.

   # 190241
   0 urează frunze verzi
   • Andrei
    24 octombrie 2023

    Buna ziua. Bonsaiul e cumpărat din Dedeman si e cumpărat de 4-5 zile. A fost udat de 2 ori. Cam cu jumătate de cana, iar la prima udare i am pus Ingrasamant Amia. La cumpărare i am schimbat ghiveciul si cel nou nu are găuri. I am pus pământ special de la Agro. A fost stropit si cu un spray “Insecticid, fungicid si acaricid Ikebana”. A fost pus pe șemineul electric(are lumina semi buna)

    # 190243
    1 urează frunze verzi
    • Tom BotanistulSPECIALIST
     24 octombrie 2023

     Buna ziua, simptomele bonsaiului din fortografiile trimise de dvs. au aparut in urma unui cumul de factori de mediu si/sau de ingrijire precum: schimbarea mediului, numarul de udari, cantitatea de apa cu care a fost udat, calitatea apei, umiditatea crescuta din substrat, lipsa orificiilor de scurgere a apei, stresul aparut in urma transplantarii, modul de utilizare al produselor de intretinere a plantelor etc. In acest caz, se recomanda transplantarea plantei intr-un ghiveci nou care prezinta orificii de scurgere a apei, utilizand un substrat special conceput pentru bonsai (Substrat Profesional Bonsai, 5 litri). Dupa transplantare, se recomanda efecturarea a doua tratamente la interval de 14 zile. Primul se va face cu produsul AMN BonaVita, 500 ml, prin udare, in doza de 2-6 ml/ 1 L apa, acesta ajutand la inradacinarea plantei. Dupa 14 zile se recomanda sa se efectueze cel de-al doilea tratament utilizand fungicidul biologic Dynamic, 100 g, tot prin udare, in doza de 10 g/ 10 L apa. Pe viitor se recomanda ca udarea sa se realizeze moderat, in momentul in care primii 2-3 cm de la suprafata substratului s-au uscat (apa pe care o folositi de la robinet o puteti lasa, inainte de udarea plantelor, 24 de ore, intr-un recipient deschis pentru a eliminare clorului si decantarea calcarului). Din primavara, se recomanda fertilizarea prin puverizare a bonsaiului, utilizand produsul AMN BonaVita, 500 ml, conform informatiilor de pe eticheta produsului. Pentru mai multe informatii cu privire la ingrijirea bonsaiului puteti sa consultati si articolul nostru Bonsai, informatii si sfaturi de ingrijire .

     • Acest răspuns a fost modificat acum 4 luni de către Tom Botanistul.
     # 190260
     0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

Decorative de interior
Bonsai

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi