Vezi 1 fir de răspunsuri
  • Luminița
   22 octombrie 2023
   3 urează frunze verzi

   Bonsai, Numeroase frunze îngălbenite care cad.

   Bună ziua, am de 4 ani un bonsai. Pana acum nu am avut probleme cu el. De câteva zile se ingalbenesc frunze în număr foarte mare, aproape jumătate din e au căzut. Nu i am schimbat locul, nici tratamentul și nici modul de udare. Se usucă într-adevăr foarte repede pământul din ghiveci. Nu i l am schimbat de când l am primit. Nu am aplicat tratamente pana acum. Nu vreau sa l pierd. Ce e de făcut? Mulțumesc.

   # 190013

   5 Răspunsuri

   Răspunde
  • Luminița
   22 octombrie 2023
   • Tom BotanistulSPECIALIST
    23 octombrie 2023

    Buna ziua, va rugam sa ne oferiti informatii detaliate cu privire la ingrijirea bonsaiului: amplasarea plantei , frecventa udarii acesteia, calitatea apei de udat, substratul, temperatura, umiditatea aerului, precum si alte informatii relevante in acest sens, pentru a va putea ajuta cu recomandari. De asemenea, va rugam sa inspectati foarte bine planta si sa ne precizati daca observati pe planta panza subtire, puf alb, orificii, substante lipicioase sau daunatori. Totodata, ne-ar ajuta si cateva fotografii focalizate cu acestea (daunatorii, puful alb,substantele lipicioase, panza fina), dar si cu planta per ansamblu.

    # 190087
    0 urează frunze verzi
    • Luminița
     24 octombrie 2023

     O udam o data pe săptămână sau atunci când se usucă mult prea tare pământul de la suprafață. Nu am observat dăunători sau pânze albe pe crenguțe sau frunze. Nu îmi dau seama dacă sunt orificii…dar crenguțele sunt mai rugoase fata de trunchi, unde scoarța e mai fina. Nu știu dacă era la fel și anterior acestui fenomen. Ghiveciul îl țin lângă geam, are lumina toată ziua, soare dupaamiaza prin fereastra. Il ud cu apa de la robinet și ii fac dus o data pe săptămână sau la 2 saptamani. Acum am completat ghiveciul cu pamant pentru bonsai, m am gândit ca îl ajuta sa păstreze ceva mai mult timp apa pe rădăcini. Mulțumesc.

     # 190230
     1 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

Decorative de interior
Bonsai

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi