Vezi 2 fire de răspunsuri
    • Mariana Rosu
      19 decembrie 2021
      5 urează frunze verzi

      Bonsai – ii cad frunzele si pare uscat

      Buna ziua. Am un ficus ginseng bonsai de 7 luni si desi au crescut frunze noi constant, ramane destul de chel si pare ca ceva nu funcționează. Am descoperit prezenta unui miriapod foarte mic si a catorva insecte albe si mici musculite. Am acoperit suprafata pământului cu piper si usturoi, dar pare ca are nevoie de ceva specializat. In urma cu cateva luni frunzele care cadeau aveau pete maronii foarte mici. Cum pot face sa ii fie mai bine? Sta intr-un loc in care nu pica lumina directa, il ud la 4 5 zile.

      # 113731

      3 Răspunsuri

      Răspunde
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      20 decembrie 2021

      Buna ziua, din imaginile adaugate de dumneavoastra planta are un aspect sanatos. Pentru a va putea ajuta va rugam sa ne spuneti in ce conditii se afla planta (umiditate, temperatura, lumina) dar si modul in care realizati udarea, pe langa acestea daca puteti surprinde in fotografii daunatorii pe care i-ati mentionat in intrebare.

      # 113769
      0 urează frunze verzi
    • Tatiana
      15 februarie 2024

      Buna ziua ! Am un ficus ginseng de 4 sau 5 luni
      Il ud saptamanal , desi pare sa fie uscat si parca totusi pare foarte chel . an incep sa faca de un timp in varful crengutelor o pata neaga . ce as putea sa fac .

      # 206479
      1 urează frunze verzi
      • Tom BotanistulSPECIALIST
        15 februarie 2024

        Buna ziua. Pentru a va ajuta cu recomandari si sfaturi, va rugam sa ne atasati mai multe fotografii clare cu planta precum si informatii detaliate despre cresterea si ingrijirea acesteia: cand au debutat simptomele, care sunt conditiile actuale de mediu (lumina, temperatura, umiditate), cat de des udati planta, daca substratul se usuca intre udari, daca apa stagneaza in vasul masca, daca in proximitatea plantei se afla curenti de aer sau surse de caldura, daca ati efectuat tratamente sau fertilizari, precum si alte informatii relevante in acest sens. Totodata, va rugam sa verificati cu atentie planta si sa ne comunicati daca observati simptome de afectiune (pete, depuneri, pulberi, decolorari, puf alb, panze pe partea inferioara si superioara a frunzelor etc.) sau daunatori. In cazul in care observati simptome de afectiune/daunatori, va rugam sa atasati fotografii clare si relevante cu acestea/acestia.

        # 206484
        0 urează frunze verzi
Vezi 2 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Bonsai

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi