Vezi 1 fir de răspunsuri
  • Gonțea Maria
   30 octombrie 2023
   0 urează frunze verzi

   Bonsai ginseng, caderea frunzelor si pete maro

   Buna ziua, am primit 3 bonsai in August, iar de 2-3 săptămâni au început sa le cada frunzele destul de tare. Unul are niște pete maro pe frunze, ceilalți 2 nu.
   I am udat atunci când pământul era aproape uscat, le am pus și ingrasmant. Frunze noi apar mereu. Nu știu ce are. Sunt pus la geam, la lumina iar in living sunt între 20-22 de grade și cam 60% umiditate.
   Ma puteți ajuta ? Ce sa i fac?
   Mulțumesc!

   # 191029

   1 Răspuns

   Răspunde
  • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
   30 octombrie 2023

   Buna ziua. Deprecierea poate fi cauzata de un ansamblu de factori de mediu si/sau de ingrijire, precum schimbarea brusca a conditiilor de mediu la achizitionare, udarea posibil necorespunzatoare, curentii de aer, oscilatiile de temperatura, lipsa fertilizarii si altele, in functie de caz. Este cunoscut faptul ca bonsaii sunt foarte sensibili la schimbarea conditiilor de mediu, precum si la celelalte aspecte de ingrijire (udare, fertilizare, taieri, transplantari si alte operatiuni).
   Avand in vedere prezenta petelor de culoare inchisa pe frunze, puteti efectua un tratament cu un fungicid cu spectru larg de actiune, precum: Zoxis 250 SC, 10 ml, in doza de 10 ml/10 L apa, aplicat prin pulverizare pe frunze. Inainte de efectuarea tratamentului este indicata indepartarea frunzelor care prezinta pete. Tratamentul poate fi aplicat la toate cele trei plante.
   In continuare, se recomanda mentinerea plantei in conditii optime de vegetatie (Bonsai, informatii si sfaturi de ingrijire). In plus, pentru stimularea aclimatizarii plantelor, puteti avea in vedere administrarea unui ingrasamant special formulat pentru bonsai, precum Ingrasamant Bonsai & Cactusi Kakteendunger, 250 ml. Ingrasamantul se administreaza o singura data in aceasta perioada, prin udare. Ulterior, fertilizarea regulata poate fi efectuata cu acelasi ingrasamant, incepand din primavara. Evolutia plantelor pe viitor nu poate fi precizata cu exactitate.

   # 191106
   0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

Decorative de interior
Bonsai

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi