Vezi 1 fir de răspunsuri
  • Oana
   24 septembrie 2022
   2 urează frunze verzi

   Bonsai ficus retusa – simptome de ofilire

   Buna ziua, am salvat un bonsai ofilit saracu, am crezut ca daca il tund si il ud corespunzator isi va reveni, inca nu da nici un semn ca ii e bine.
   Este prima oara cand am grija de un bonsai, am citit articolele dumneavastra despre ingrijirea bonsai, dar imi fac griji ca nu isi va reveni.
   Va rog, ma puteti ajuta sa il „resuscitez”?
   Stau pe partea de nord si nu am foarte multa lumina, mi-as dori sa ii cumpar o lumina speciala pentru plante dar nu stiu exact care este potrivita pentru el.
   Mulțumesc anticipat 🙃

   # 142472

   1 Răspuns

   Răspunde
  • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
   26 septembrie 2022

   Buna ziua. In cazul de fata se recomanda mentinerea constanta a conditiilor de mediu din spatiul respectiv si respectarea cerintelor specifice de ingrijire, detaliate si in articolul nostru: Bonsai, informatii si sfaturi de ingrijire. Referitor la lumina, bonsaii prefera lumina naturala, de aceea, se recomanda amplasarea acestuia mai aproape de fereastra.
   Totodata, puteti avea in vedere si administrarea unui ingrasamant organic precum AMN BonaVita, 500 ml. Acesta are in compozitia sa bacterii benefice, ce contribuie la imbunatatirea calitatii substratului si implicit la revitalizarea plantelor. Se pot efectua 3-4 tratamente, la interval de 10-14 zile, conform recomandarilor de pe eticheta produsului. Totusi, avand in vedere starea actuala a bonsaiului, nu se poate preciza cu exactitate cum va evolua pe viitor.

   # 142547
   1 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

Decorative de interior
Bonsai

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi