Vezi 3 fire de răspunsuri
    • Georgeta
      13 aprilie 2017
      0 urează frunze verzi

      Bonsai cu ramuri uscate si cu aspect umed

      Am un ficus bonsai si am probleme cu el . De cand l-am cumparat ii tot cad frunzele, unele ramuri s-au uscat, tulpina este ciudata, jumatatea de jos are aspect umed. Credeti ca mai se poate face ceva? Acum arata ca un pom toamna! Planta are inaltimea de 35cm, iar ghiveciul are diametrul de 20cm si inaltime de 10 cm. Temperatura in dormitor este de 22-23 grade, la distanta de 2 m de fereastra si calorifer. Este cumparata din Ikea de cca 5 luni si de atunci cad frunzele in contiuare. O ud la cca o saptamana, nu am folosit nici un ingrasamant iar substratul nu l am schimbat. Multumesc ! Astept raspunsul dvs!

      # 64327

      3 Răspunsuri

      Răspunde
    • Tom Botanistul
      15 aprilie 2017

      Daca frunzele doar cad, fara a mai prezenta alte simptome (brunificari, pete) atunci conditiile oferite nu sunt convenabile pentru ficus. Daca radacinile au inceput sa iasa din ghiveci, ar trebui schimbat cu unul mai mare.
      Udarea se efectueaza moderat, cu apa la temperatura camerei. Eventual, se poate reduce intervalul de udare (de exemplu o data la 10 zile) si intre aceste perioada sa se pulverizeze apa pe frunze. Apa nu trebuie sa stagneze la baza ghiveciului mai mult de 15 minute.
      Temperatura optima variaza intre 24 si 28 de grade. Trebuie evitata pozitionarea in apropierea surselor directe de caldura, si ferit de razele directe ale soarelui.
      La interval de 14 zile se poate administra un ingrasamant special pentru bonsai (Ingrasamant lichid pentru bonsai, 250 ml), pentru a il stimula in emiterea unor noi frunze.

      # 64328
      0 urează frunze verzi
    • Alina
      29 iunie 2020

      Buna! Am si eu un bonsai ginseng. De ceva timp ii cad frunzele si parca i se restrange tulpina. Pare umed si are ceva galbui la radacini pe pamant

      # 64329
      0 urează frunze verzi
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      29 iunie 2020

      Buna ziua, in primul rand, trebuie sa stiti ca bonsaii sunt arbori (de diferite specii) fortati sa creasca si sa se dezvolte in spatii mult mai restranse decat in mediul natural, prin tunderile repetate si mai ales prin administrarea minimala de apa si substante nutritive. Astfel, se recomanda udarile la intervale mai lungi de timp si aplicarea unui ingrasamant de maxim 3 ori intr-un sezon de vegetatie, pentru a nu determina sensibilizarea bonsaiului si in final pierderea acestuia. Din fotografia atasata, bonsaiul pare afectat intr-o proportie destul de mare si nu se poate stabili exact care sunt sansele de revenire.
      Pe viitor, pentru o ingrijire corespunzatoare a bonsailor, consultati articolul de pe blogul nostru: Bonsai, informatii si sfaturi de ingrijire.

      # 64331
      0 urează frunze verzi
Vezi 3 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

Anulare
×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Bonsai

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi