Vezi 1 fir de răspunsuri
  1 Răspunsuri
  • Balasoiu Cezar
   25 aprilie 2020

   bonsai carpen – frunze uscate

   Am un bonsai de carpen căruia i se usucă frunzele – și de abia i-au apărut. Bănuiesc că are o infecție fungică, dar nu știu care.
   Mă puteți ajuta? Mulțumesc!

   Attachments:
  • Tom Botanistul, ajutor in gradina
   25 aprilie 2020

   Buna ziua, se pot face tratamente cu fungicide sistemice precum Melody Compact (Melody Compact 49 WG, 20 g), aplicat prin pulverizare in doza 20 g/ 10 l apa sau Topsin (Topsin 70 WDG, 10 g), aplicat prin pulverizare in doza 10 g/ 10 l apa. Se recomanda efectuarea a doua-trei tratamente la interval de 5-7 zile, precum si alternarea produselor. De exemplu: daca primul tratament se va efectua cu Melody Compact, cel de-al doilea tratament se va face la 5-7 zile cu Topsin, iar dupa alte 5-7 zile se va aplica din nou Melody Compact.
   De asemenea, dupa efectuarea tuturor tratamentelor este indicata aplicarea unui ingrasamant care sa ajute la regenerarea plantei, precum Biplantol Vital (Biplantol Vital NT, 250 ml), aplicat prin udare in doza 2 ml/ 1 l apa. Apoi, dupa doua-trei saptamani, se poate reveni cu Biplantol Vital, de data asta aplicat foliar prin pulverizare, in doza 20 ml/ 1 l apa. Aplicarile foliare se pot repeta la aproximativ doua saptamani in perioada de primavara-toamna.

Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin email când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?

Adaugă răspunsul tău:

Informația ta:


Mărimea maximă a documentului este 5000 KB.
Adaugă fișier