Vezi 2 fire de răspunsuri
    • Creanga Andreea
      8 februarie 2021
      8 urează frunze verzi

      Bonsai bolnav – ii cad frunzele

      Buna.Amnevoie de un sfat,daca se poate va rog.Am un bonsai de 15ani din 2019,iar in vara anului 2020,a inceput sa arate asa,cazandu-i treptat toate frunzele.In momentul de fata s-au ofilit practic toate frunzele.Am fost sfatuita sa-i pun ingrasamant,insa a ramas practic fara frunze,iar pamantul prezinta o culoare alb gri in unele parti..nu stiu cum sa procedez.Va multumesc anticipat.

      # 81282
    • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
      8 februarie 2021

      Buna ziua. Caderea frunzelor poate fi cauzata de mai multi factori, precum: umiditate ridicata in substrat, variatiile de temperatura, curentii de aer, fertilizare necorespunzatoare etc. Astfel, pentru a va putea ajuta in identificarea problemei, va rugam sa atasati cateva imagini cat mai clare cu bonsaiul (atat in detaliu, cat si in ansamblu) si sa ne oferiti mai multe informatii despre ingrijirea acestuia: unde este amplasat, care sunt conditiile de mediu (lumina, temperatura, umiditate)? La ce interval de timp realizati udarea? Ati aplicat vreun tratament/ingrasamant de curand? Se observa prezenta vreunui daunator pe planta?

      # 81308
      2 urează frunze verzi
      • Creanga Andreea
        8 februarie 2021

        Buna ziua.Va multumesc frumos pt raspuns.Locul sau la inceput a fost aproape de fereastra.Apoi cand l-am tuns si stilizat,l-am lasat afara dar a fost ferit de razele solare directe pe bonsai.Dupa 2 3 zile am observat cateva frunze cazute,si l-am luat inapoi in casa si l-am mentinut tot langa fereastra,insa am observat o schimbare la frunze,ca si cum ar fi avut un strat de praf pe ele,maro si albe(vedeti cum erau in ultima poza). L-am udat dintotdeauna doar atunci cand pamantul era complet uscat,iar o data pe luna am aplicat si un ingrasamant la recomandarea specialistului de unde a fost achizitionat bonsaiul.Treptat si-a pierdut toate frunzele,dar mereu ii cresteau altele,nici nu apucau sa creasca mult si se uscau si frunzele noi,si tot asa. Noi locuim in afara Romaniei,clima fiind mediteraneana umiditatea este mare. Vazand ca nu-si mai revine,i-am mutat locul intr-un balcon cu luminozitate mare,insa nu bat razele solare pe el,insa a continuat la fel,abia apucau sa ii creasca frunze noi si se uscau si acestea.Nu am observat niciodata daunatori,doar uneori cand ma apropii pt a-l uda vad cate o gazulita doua ridicandu-si zborul de pe pamant cand dau sa il ud.Momentan este amplasat pe raft alaturi de alte plante in camera noastra bine luminata si aerisita.Va doresc o saptamana placuta.

        # 81325
        0 urează frunze verzi
    • Elena
      25 august 2021

      Buna seara, am primit acest bonsai . Este amplasat lângă fereastra , nu direct in lumina. De 2 zile i-au căzut frunzele mai mult, In jur de 10-15 pe zi. L-am udat pana a ieșit apa in tăviță astăzi. Știu ca trebuie sa aștept sa se usuce primul strat de pământ pana la următoarea udare. Ce ar trebui sa fac pe viitor sa nu-i mai cada frunzele și sa-l ingrjesc corect ? Ce fertilizator ar trebui sa-i iau ? Mulțumesc frumos 🙏🏼

      # 104586
      1 urează frunze verzi
  • Spațiul pentru comentarii este închis iar cuvintele pot decide să-și ia o pauză, uneori.

    Acesta este momentul potrivit pentru a ne relaxa și a ne bucura de informațiile pe care le-am găsit deja.

Vezi 2 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Bonsai

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi