Vezi 1 fir de răspunsuri
  • Creanga Andreea
   8 februarie 2021

   Bonsai bolnav – ii cad frunzele

   Buna.Amnevoie de un sfat,daca se poate va rog.Am un bonsai de 15ani din 2019,iar in vara anului 2020,a inceput sa arate asa,cazandu-i treptat toate frunzele.In momentul de fata s-au ofilit practic toate frunzele.Am fost sfatuita sa-i pun ingrasamant,insa a ramas practic fara frunze,iar pamantul prezinta o culoare alb gri in unele parti..nu stiu cum sa procedez.Va multumesc anticipat.

   #81282 Răspunde
  • Ela Botanista | Ajutor in gradina
   8 februarie 2021

   Buna ziua. Caderea frunzelor poate fi cauzata de mai multi factori, precum: umiditate ridicata in substrat, variatiile de temperatura, curentii de aer, fertilizare necorespunzatoare etc. Astfel, pentru a va putea ajuta in identificarea problemei, va rugam sa atasati cateva imagini cat mai clare cu bonsaiul (atat in detaliu, cat si in ansamblu) si sa ne oferiti mai multe informatii despre ingrijirea acestuia: unde este amplasat, care sunt conditiile de mediu (lumina, temperatura, umiditate)? La ce interval de timp realizati udarea? Ati aplicat vreun tratament/ingrasamant de curand? Se observa prezenta vreunui daunator pe planta?

   • Creanga Andreea
    8 februarie 2021

    Buna ziua.Va multumesc frumos pt raspuns.Locul sau la inceput a fost aproape de fereastra.Apoi cand l-am tuns si stilizat,l-am lasat afara dar a fost ferit de razele solare directe pe bonsai.Dupa 2 3 zile am observat cateva frunze cazute,si l-am luat inapoi in casa si l-am mentinut tot langa fereastra,insa am observat o schimbare la frunze,ca si cum ar fi avut un strat de praf pe ele,maro si albe(vedeti cum erau in ultima poza). L-am udat dintotdeauna doar atunci cand pamantul era complet uscat,iar o data pe luna am aplicat si un ingrasamant la recomandarea specialistului de unde a fost achizitionat bonsaiul.Treptat si-a pierdut toate frunzele,dar mereu ii cresteau altele,nici nu apucau sa creasca mult si se uscau si frunzele noi,si tot asa. Noi locuim in afara Romaniei,clima fiind mediteraneana umiditatea este mare. Vazand ca nu-si mai revine,i-am mutat locul intr-un balcon cu luminozitate mare,insa nu bat razele solare pe el,insa a continuat la fel,abia apucau sa ii creasca frunze noi si se uscau si acestea.Nu am observat niciodata daunatori,doar uneori cand ma apropii pt a-l uda vad cate o gazulita doua ridicandu-si zborul de pe pamant cand dau sa il ud.Momentan este amplasat pe raft alaturi de alte plante in camera noastra bine luminata si aerisita.Va doresc o saptamana placuta.

Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin email când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Imagine
Adaugă fotografii
Acestea ne ajută să identificăm mai ușor problema
Mărimea maximă a documentului este 20 Mocd.