Vezi 1 fir de răspunsuri
  • Iulia
   5 iunie 2018

   Boli cactus cu pete maro in jurul tepilor

   Buna ziua! De aproximativ 2 saptamani au aparut pete in zona in care cresc tepii cactusului si as dori sa stiu daca este bolnav si daca da, cu ce sa.l tratez?
   Se poate sa fie si de la faptul ca l.am pus intr.un loc mult mai luminos decat cel in care fusese pana acum?
   Va multumesc anticipat!

   #64732 Răspunde
  • Tom Botanistul, ajutor in gradina
   5 iunie 2018

   Nu schimbarea locului pare a fi problema, ci mai mult una de natura fungica. Cel mai indicat este sa aplicati un fungicid ca Topsin (Topsin 70 WDG, 10 g), in doza de 10 grame dizolvate in 10 litri de apa. Aplicati indeajuns incat solutia sa se scurga si pe substrat.
   Dupa 7 zile se aplica Folpan (Folpan 80 WDG, 15 g), 15 grame dizolvate in 8 litri apa.

Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

  Discuții pe teme similare

 • Andreea
  15 iulie 2021
  Este vorba despre un pachypodium lamerei caruia i se innegresc toate frunzulitele noi iar pe ele sunt niste picaturi mici si lipicioase, transparente si auriu-maroniu. Multumesc
  0
  8
  Boicu Mihaela
  13 iulie 2021
  Buna ziua! Am acest cactus de 4-5 luni, l-am udat saptamanal prin pulverizare de cele mai multe ori, nu a stat in razele directe ale soarelui (cred ca nu a avut soare mai deloc); am fost plecata de acasa 4 saptamani si cand m-am intors era mucegait si acum e din ce in ce mai rau. Ceilalti cactusi care sunt mai mici ca dimensiune au crescut si pare ca nu au avut o problema cu faptul ca nu au fost udati.
  0
  1
  Mihaela M
  25 iunie 2021
  Buna ziua!Am un cactus de Crăciun din luna aprilie.Recent au apărut niste pete ciudate pe el,ce să fac,îl mai pot salva?Este așezat la o fereastră cu orientare sudica și ce-i drept în plin soare după ora 13.Totusi am lipit ceva protecție pe geam ptr a le feri de soarele puternic
  0
  2
  Fodor Akos
  22 iunie 2021
  Este pe un balcon insorit si a fost adus în starea care se vede
  0
  1
  Alexandra
  9 iunie 2021
  Am acest cactus de aprox. 2 ani. Se pregateste sa faca niste flori superbe, iar azi cand m-am uitat mai indeaproape la el am observat ca are baza putin ingabenita si oarecum deshidratata.. De pe la ora 8 pana pe la ora 1 sta in razele directe ale soarelui (unde este partea ingalbenita), apoi sta pur si simplu la lumina. Il ud o singura data pe saptamana cu o cantitate mica de apa, cat sa se ude putin pamantul. Nu il ud cu apa de la robinet si il pulverizez destul de rar. Nu am schimbat niciodata pamantul si nici nu i-am pus vreun ingrasamant. Nu stiu cum sa il indrept, avand in vedere ca acum ceva timp se sprijinea pe batul din ghiveci iar acum sta in alta directie. Ar trebui sa imi fac griji? Multumesc!
  1
  5