Boala la florile de capsuni

Acest subiect conține 3 răspunsuri are 3 voci și a fost actualizat ultima dată de  Tom Botanistul 30 aprilie 2017 la 11:36 pm.

 • Autor
  Mesaje
 • 3 Răspunsuri
 • #10804 Răspuns
  Dinu Ion

  Multumesc foarte mult pentru raspuns. Precipitatii in ultima perioada nu au prea fost, in schimb am avut si noi in Cluj Napoca parte de zapada cateva zile. Va multumesc, si va doresc numai bine si sanatate!

 • #10807 Răspuns
  Tom Botanistul

  Florile au fost afectate de temperaturile scazute iar in acest caz, acestea nu vor mai dezvolta fruct sau vor dezvolta un fruct deformat (in cazul celor mai putin afectate). Celelalte flori, care nu erau deschise in perioada rece, au sanse sa nu fi fost afectate. Cultura de capsun se poate proteja foarte eficient cu ajutorul foliei agril in perioada de risc al aparitiei gerurilor tarzii. Cultura dumneavoastra prezinta de asemenea boli ce provoaca oatari ale frunzelor. Se recomanda aplicarea a 3-4 tratamente consecutive, la intervale de 7 zile, alternand 2 fungicide precum Topsin (http://www.botanistii.ro/nippon-topsin-70-wdg.html) si Antracol (http://www.botanistii.ro/bayer-antracol-70-wp-200-gr.html).

  • #10827 Răspuns
   Dinu Ion

   Va multumesc mult de tot si va doresc multa sanatate si bine!

 • #10853 Răspuns
  Tom Botanistul

  Mult succes in continuare! Nu ezitati sa ne contactati daca mai aveti nevoie de informatii!


N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin email când apare un răspuns nou.

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Sunt de acord cu Politica de Confidențialitate.
Adaugă răspunsul tău:
Informația ta:Mărimea maximă a documentului este 5000 KB.Adaugă fișier<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">