Vezi 1 fir de răspunsuri
    • Narcis
      28 martie 2023
      3 urează frunze verzi

      Bananier – dăunători și frunze uscate

      Bună ziua, sunt doua probleme la aceasta planta și nu știu cum sa le rezolv. Prima ar fi problema insectelor, cred ca sunt niște păduchi, de menționat este ca sunt prezenți doar în pământ și în farfurie ghiveciului, nu și pe planta. Și a doua ar fi vârfurile uscate la anumite frunze. De mentionat aici este ca vârfurile sunt uscate de când am cumpărat planta.
      Planta am cumpărat-o pe la sfârșitul lunii noiembrie 2022 din kaufland alături de o planta de ananas la care am aceeași problema cu insectele și le-am mutat în ghivece cu pământ de flori.
      Ambele plante se afla într-o camera luminata dar nu sunt expuse în lumina directa a soarelui și udate săptămânal cu aprox. 300-400 ml de apa.
      Va mulțumesc pentru ajutor.

      # 158542

      1 Răspuns

      Răspunde
    • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
      28 martie 2023

      Buna ziua. Insectele de la suprafata solului par a fi o specie de colembole (Collembola), care au un rol important in degradarea materiei vegetale aflata in descompunere. In mod normal, aceste insecte nu sunt daunatoare plantelor.
      Referitor la uscarea varfurilor frunzelor, aceste simptome pot aparea in urma unui stres provocat de conditiile de mediu si/sau de ingrijire (schimbarea conditiilor de mediu, aer uscat, udare incorecta etc.). Astfel, este important ca udarea sa se faca moderat, cu cantitati suficiente de apa, lasand substratul sa se usuce usor intre udari, evitand stagnarea apei in tavita. Este indicat sa asigurati, mai degraba, o cantitate suficienta de apa, la intervale mai lungi de timp (decat volume mai mici, administrate des). De asemenea, avand in vedere orginile tropicale, bananierul are nevoie de o anumita umiditate atmosferica (peste 60 %), de aceea, se recomanda pulverizare regulata (in functie si de temperatura din incinta) a frunzelor cu apa necalcaroasa, la temperatura camerei. Mai multe informatii despre ingrijirea acestor specii se regasesc si in articolul nostru: Bananier, informatii si sfaturi de ingrijire.
      In plus, pentru a spori rezistenta la stres si pentru a asigura o crestere sanatoasa, se recomanda si administrarea unui ingrasamant precum: Ingrasamant Organic Plante Interior Zimmerpflanzen, 350 ml, prin udare, conform recomandarilor de pe eticheta.

      # 158573
      0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Bananier

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi