Vezi 1 fir de răspunsuri
  • Monica
   20 iulie 2023
   2 urează frunze verzi

   Bambus, se usuca frunzele

   Buna, de cca o saptamana bambusul meu se usica. Sta in exterior, soare din plin. Aspersoanrle de la gazon uda si bambusul, posibil sa fi primit prea multa apa. In general frimzele se strangeau la soare, dar seara isi reveneau. Acum frunzele sunt stranse si nu isi mai tevin, incep chiar sa se usuce, cand dau cu mana prin ele, cad.
   Primeste fertilizant universal de plante cam o data pe luna.

   #177644

   1 Răspuns

   Răspunde
  • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
   20 iulie 2023

   Buna ziua. Din informatiile oferite si imaginile atasate, cel mai probabil deprecierea bambusului a fost determinata de conditiile de mediu si/sau de ingrijire: temperaturile ridicate, expunerea indelungata la radiatiile solare puternice, vantul uscat, udarea necorespunzatoar etc.
   De moment, se recomanda indepartarea partilor complet uscate, apoi administrarea unui ingrasamant cu efect de regenerare si revitalizare, precum Vital NT, 250 ml, prin pulverizare pe frunze, conform recomandarilor de pe eticheta. Se recomanda aplicarea ingrasamantului dimineata devreme, atunci cand temperaturile nu sunt foarte ridicate.
   In continuare, se recomanda udarea corespunzatoare a bambusului (nu cu ajutorul aspersoarelor), prin turnarea apei direct la baza, astfel incat substratul sa se mentina reavan (nu umed), iar apa ramasa in tavita/vasul masca sa fie eliminata. De asemenea, puteti avea in vedere amplasarea ghiveciului intr-un loc mai ferit de razele directe ale soarelui (cel putin dupa-amiaza). Mai multe informatii despre ingrijire se regasesc in articolul nostru: Bambus, sfaturi, ingrijire, cultivare.

   #177695
   0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

bambus-ingrijire
Decorative de exterior
Bambus

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi