Vezi 3 fire de răspunsuri
    • Letitia
      4 august 2022
      2 urează frunze verzi

      Bambus negru si bambus auriu – frunze uscate

      Buna ziua, am plantat toamna trecuta câțiva bambusi cu tulpina neagră si cativa cu tulpina aurie. Solul este cam lutos asa ca l-am amestecat cu pământ de flori si cu nisip. La rădăcina bambusilor am pus granula pt menținerea umiditatii si am pus ingrasamant NPK. Udarea se face cu aspersoare de 2 ori pe zi pt 10 minute si seara mai ud si cu furtunul pe frunze, in zilele calde de vara. Plantele stau in soare toata ziua iar pământul este acoperit cu mulci. De cand a dat căldura si plantele au început să dea lastari noi (multi) am observat ca multe frunze din plantele provenite din 2 ghivece se usuca si cad astfel ca deja 7 plante mature s-au uscat complet si a trebuit să le tai. Frunzele uscate nu sunt pătate, nu sunt prafoase, nu au păianjeni sau alți daunatori, ci se ingalbenesc si in cateva zile când. La una dintre plante am observat si ca frunzele s-au curbat si s-au strâns în timpul zilei când a fost foarte cald apoi seara si-au revenit insa dupa cateva zile au început să cadă. Am udat si mai mult plantele insa procesul de uscare a continuat. Am aplicat tratament anti fungic Ortiva si ingrasamant NPK + MG +FE . Plantele care se usuca provin din 2 ghivece unul negru si unul auriu, resul plantelor ne fiind afectate.
      Ce as putea face ca sa opresc ingalbenirea si căderea frunzelor?

      # 136979

      14 Răspunsuri

      Răspunde
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      5 august 2022

      Buna ziua. Din imaginile inserate si din descrierea oferita, simptomele par a fi cauzate de un cumul de factori abiotici, precum: caldura excesiva din ultima perioada, conditiile edafice neprielnice, udare necorespunzatoare (cu furtunul pe frunze), etc. De moment, se recomanda respectarea conditiilor de mediu si ingrijire specifice acestor specii (Bambus, sfaturi, ingrijire, cultivare) si asigurarea unei umiditati moderate a solului, iar atunci cand udati, apa sa nu ajunga pe frunze. In continuare, pe intreaga perioada de vegetatie pentru imbunatatirea calitatii solului si asigurarea necesarului de nutrienti, se recomanda administrarea unui ingrasamant precum: Fertiorgan Micro, 1 litru, conform specificatiilor de pe eticheta.

      # 137164
      0 urează frunze verzi
      • Letitia
        5 august 2022

        Multumesc pt raspuns, voi aplica ingrasamantul recomandat. Pt claritate perioada de vegetație o consider tot anul cu excepția iernii?
        De asemenea pot aplica soluția pe mulci si apoi uda sau trebuie scoși mulcii?
        Ca sa stiu ce inseamna o udare corespunzătoare, trebuie sa urmăresc ca pământul să apuce sa se usuce la suprafață, sub mulci?
        Mai atasez câteva poze cu bambusii, poate sunt mai lămuritoare.
        Multumesc.

        # 137214
        0 urează frunze verzi
        • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
          8 august 2022

          Buna ziua. Sezonul de vegetatie corespunde perioadei primavara-toamna. Referitor la administrarea ingrasamantului, este recomandat sa indepartati stratul de mulci de la baza plantelor, sa afanati usor solul, apoi sa aplicati ingrasamantul, conform recomandarilor de pe eticheta.
          In ceea ce priveste udarea, este indicat sa ii asigurati o umiditate moderata, folosind totusi o cantitate suficienta de apa, iar solul sa se usuce usor intre doua udari.

          # 137339
          0 urează frunze verzi
    • Letitia
      9 septembrie 2022

      Buna ziua, am revenit cu problema mea cu bambusii carora li se usuca frunzele . Am dat pe pământ cu Fertiorgan si am limitat cantitatea de apa si frecvență de udare. Am îndepărta mulcii astfel încât să se usuce pământul intre udari. O perioadă de timp de cam o lună nu s-au mai uscat frunzele insa acum vad ca iar au început să cadă si am observat ca pe tulpini apar niste pete albe ca in poza. Ce pot sa fac? Multumesc

      # 140823
      0 urează frunze verzi
      • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
        9 septembrie 2022

        Buna ziua. Pentru o identificare cat mai exacta a simptomelor actuale, va rugam sa atasati mai multe fotografii clare, facute de aproape, atat cu frunzele cat si cu depunerea alba de pe tulpini.

        # 140830
        1 urează frunze verzi
        • Letitia
          13 septembrie 2022
          • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
            14 septembrie 2022

            Buna ziua. Din imaginile inserate, petele aparute pe lastarii bambusului nu par a fi specifice unei boli sau atac de daunatori, cel mai probabil fiind o caracteristica a speciei. Referitor la simptomele aparute pe frunze, acestea pot fi cauzate de un cumul de factori abiotici, precum: umiditatea atmosferica scazuta, arsuri solare, conditiile edafice neprielnice, lipsa fertilizarii, etc. De moment, puteti avea in vedere eliminarea frunzelor puternic afectate si administrarea unui ingrasamant natural care contribuie la imbunatatirea calitatii solului, sprijina dezvoltarea radacinilor, marind rezistenta plantelor la factorii de stres: AMN BonaVita, 500 ml, se aplica prin udare la radacina, in doza de 50 ml/10 L apa. Se recomanda efectuarea a 3-4 tratamente, la interval de 10-14 zile, conform instructiunilor de pe eticheta produsului. Mai multe informatii despre ingrijirea bambusului se regasesc in articolul nostru: Bambus, sfaturi, ingrijire, cultivare.

            # 141260
            0 urează frunze verzi
            • Letitia
              14 septembrie 2022

              Multumesc pt raspuns. Am totusi inca o intrebare, am luat de la dvs Fertiorgan , tot pt imbunatatirea calitatii solului. Am aplicat cate 5 ml dizolvat intr-o galeata de apa si impartita pe suprafata de 5mp cat e stratul pt bambusi (conform dozaj de pe eticheta) Am repetat de 3 ori la interval de aproximatov 10 zile( pe prospect zice la 21 de zile). Sa mai continui cu acest ingrasamant? Sa modific dozajul sau frecventa? Sau trebuie inlocuit cu cel recomandat acum?

              # 141265
              0 urează frunze verzi
              • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
                14 septembrie 2022

                In acest caz, se recomanda efectuarea unui ultim tratament din acest sezon de vegetatie cu ingrasamantul Fertiorgan Micro, 1 litru, prin udare radiculara, in doza de 15-20 ml/10 L apa, la interval de 15-21 de zile de la ultima aplicare. Din primavara, pe intreaga perioada de vegetatie, se recomanda administrarea regulata a ingrasamantului Fertiorgan Micro, 1 litru sau AMN BonaVita, 500 ml, conform indicatiilor de pe eticheta produsului.

                # 141351
                0 urează frunze verzi
                • Letitia
                  14 septembrie 2022

                  Ok, asa voi face. Multumesc

                  # 141378
                  1 urează frunze verzi
    • Letitia
      4 noiembrie 2022

      Buna ziua,
      Am observat acum in Noiembrie niste insecte mici verzi pe lastarii de bambus tineri. Ce as putea face?

      # 146081
      0 urează frunze verzi
Vezi 3 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

bambus-ingrijire
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Bambus

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi