Vezi 1 fir de răspunsuri
    • CatalinaS
      29 ianuarie 2022
      8 urează frunze verzi

      Azalee uscata

      Am primit planta in decembrie si era complet inflorita. Dupa o saptamana-doua au inceput sa i se ofileasca florile dar pareau sa apara si altele noi. Mentionez ca o tineam la 23 de grade temp camerei, in camera de zi, nu la fereastra dar cu destula lumina zic eu si o udam la cateva zile. Dupa cateva saptamani s-au uscat toate florile si au inceput sa se usuce si crengutele:( Am mutat-o la fereastra intr-o camera cu 22 de grade..am continuat sa o ud la cateva zile dar a aratat din ce in ce mai rau. Mentionez ca am udat-o cu apa de la robinet. Aceasta sa fie cauza? In momentul de fata arata destul de rau. Mai poate fi salvata cumva, daca da, ce ar trebui sa schimb? Multumesc!❤️
      Ps: mentionez ca am pastrat-o in ghiveciul in care a venit.

      # 116365

      1 Răspuns

      Răspunde
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      31 ianuarie 2022

      Buna ziua, din informatiile oferite, pare ca planta nu s-a adaptat noilor conditii de mediu, simptomele fiind influentate si de umiditatea ridicata de la nivelul substratului (udari repetate). Este de retinut faptul ca trebuie sa udati plantele moderat, evitand excesul de umiditate. Este important ca substratul sa fie unul usor, care sa dreneze bine apa, iar ghiveciul sa prezinte orificii pentru drenaj. De asemenea, lumina este un factor important pentru dezvoltarea azaleelor. Planta pare a fi afectata intr-o proportie destul de mare, insa se poate incerca aplicarea ingrasamantului Yokosan, 100 ml , doza fiind de 10 ml/10 L de apa. Ingrasamantul ajuta la dezvoltarea unui sistemului radicular puternic si imbunatateste metabolismul plantelor. Pentru sfaturi si alte informatii despre ingrijirea acestor specii puteti urmari articolul nostru Azalee, informatii si sfaturi de ingrijire.

      # 116398
      0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

rhododendron-sfaturi-ingrijire
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Rhododendron

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi