Vezi 1 fir de răspunsuri
    • Antal Elena Valentina
      20 ianuarie 2023
      0 urează frunze verzi

      Avocado – pete pe frunze

      Buna ziua! Revin cu o alta problema, de data aceasta cu planta de avocado. Planta a tot crescut, dar frunzele de la baza se usca pe margini, au pete maronii și cad, iar de un timp, am observat foarte multe musculițe pe pământ și in jurul plantei. Doar la ghiveciul acesta Sunt. Legat de condițiile de mediu, este situată la lumina, la temperatura camerei (20-21 grade), udarea se face când este nevoie și alte substante nu am folosit. Îmi puteți spune, va rog, ce as putea sa folosesc? Multumesc! 🙏🏻

      # 150803

      3 Răspunsuri

      Răspunde
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      20 ianuarie 2023

      Buna ziua. Simptomele din imagini sunt similare cu cele provocate de o afectiune fitopatogena (posibil bacterioza). In acest caz, se recomanda indepartarea frunzelor afectate si efectuarea a 1-2 tratamente, la interval de 7-10 zile intre ele, cu un fungicid precum Champ 77 WG, 20 g, in doza de 20 g/10 L apa. Pulverizati (Pulverizator manual Volpi TECH1) solutia cat mai fin si uniform pe planta, atat pe partea superioara, cat si pe partea inferioara a frunzelor. Este important sa preparati un volum de solutie corespunzator unui singur tratament (respectand dozajul mentionat), deoarece amestecul deja preparat nu are o valabilitate mai mare de 24 ore.
      La 10-12 zile de la efectuarea tratamentelor cu fungicid, pentru a sprijini regenerarea plantei in urma afectiunii, este importanta administrarea unui ingrasamant special precum: Regenerare Plante Ackerschachtelhalm RTU, 500 ml, aplicat direct prin pulverizare, conform recomandarilor de pe eticheta. In plus, pentru a sprijini planta sa depaseasca perioada de stres, puteti avea in vedere administrarea unui ingrasamant bogat in microorganisme benefice, precum: Yokosan, 100 ml, in doza de 10 ml/10 L apa, aplicat prin udare la radacina conform indicatiilor de pe eticheta produsului.
      Referitor la musculitele respective, acestea par fi fungus gnats, ce infesteaza cu precadere substratul din ghivece, containere etc., hranindu-se preponderent cu materie organica in descompunere. Intrucat dezvoltarea lor este favorizata si de umiditate ridicata, persistenta din substrat, o prima masura ce se poate aplica este aceea de a acorda atentie frecventei udarii, lasand substratul sa se usuce usor intre doua udari, respectand totusi cerintele speciei (Avocado, informatii si sfaturi de ingrijire). Totodata, puteti avea in vedere si inlocuirea primilor centimetri de substrat (acestea se gasesesc de regula acolo) cu unul nou, proaspat (Substrat Profesional Plante Verzi, 10 litri).
      In plus, pentru monitorizarea si controlul acestora este indicata utilizarea cu regularitate a unor capcane precum: Butterfly Guard, set 10 bucati sau Impact Yellow, 20 x 25 cm.

      # 150952
      0 urează frunze verzi
      • Antal Elena Valentina
        20 februarie 2023

        Buna ziua! Oare aveți magazin și in Cluj Napoca?

        # 154836
        0 urează frunze verzi
        • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
          20 februarie 2023

          Buna ziua. Pentru achizitionarea produselor, puteti plasa comanda online pe site, accesand paginile produselor. Procesul este foarte simplu: selectati si adaugati in cos produsele dorite, completati cu datele de facturare si livrare. Veti avea disponibile toate optiunile de plata (ramburs, transfer bancar, card bancar) si veti putea selecta curierul preferat. Mai multe informatii sunt prezentate si in articolul urmator: https://www.botanistii.ro/cum-cumpar-livrarea.

          # 154840
          0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Avocado

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi