Vezi 1 fir de răspunsuri
  • Marian Busu
   17 iulie 2022
   0 urează frunze verzi

   Avocado – frunze lasate si moi

   Salut, am un Avocado in ghiveci, 45 cm înălțime, a fost mutat de cam 2 luni in alt ghiveci. Nu știu de ce, cateodata frunzele se lasa si devin foarte moi la atingere. Cel putin in cazul de fata frunzele superioare au devenit foarte moi si lasate. L.am dat afara pe balcon, s.au lasat mai rău ( in Londra zilele astea e foarte cald). L.am pus acum in cada, pulverizat apa peste el. De udat am incercat sa.l ud la 2 săptămâni si am vazut ca nu i place asa rar. Am incercat la o săptămână, parea ca totul e ok, acum nu stiu ce are.
   N.am gauri in ghiveci. In general temperatura din casa este in jur de 20-24, exceptie zilelele astea foarte calduroase din Anglia. Il tin pe o masa la geam si tot il rotesc de doua ori pe zi, am impresia ca se întoarce dupa soare ca Floare Soarelui. Nu am folosit ingrasaminte sau altceva. Mulțumesc si va rog ajutor :). Marian

   #135172

   1 Răspuns

   Răspunde
  • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
   18 iulie 2022

   Buna ziua. Simptomele observate pot fi determinate de un cumul de factori abiotici, precum: umiditatea ridicata si constanta la nivelul substratului, temperatura ridicata, umiditatea atmosferica scazuta, lipsa fertlizarii, etc. In primul rand, este indicata respectarea conditiilor specifice de ingrijire, detaliate in articolul nostru: Avocado, informatii si sfaturi de ingrijire precum si efectuarea unor orificii de drenaj in ghiveci, intrucat activitatea si propagarea agentilor fitopatogeni este favorizata de umiditatea ridicata si constanta a substratului. In continuare, pentru a stimula cresterea sanatoasa si armonioasa este recomandata administrarea periodica, a unui ingrasamant special formulat pentru cerintele nutritionale ale plantelor de interior, precum: Ingrasamant Organic Plante Interior Zimmerpflanzen, 350 ml.

   #135326
   0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

Decorative de interior
Avocado

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi