Vezi 5 fire de răspunsuri
    • Oana-Maria Enea
      18 februarie 2019
      0 urează frunze verzi

      avocado cu varfuri brunificate si frunze uscate

      Am un copacel de avocado prins din sambure, nu am avut nici o problema cu el pana acum, dar in ultimul timp au inceput sa ii se usuce frunzele. Se usuca cu pete si aleatoriu ( se intampla asta si la frunzele noi) . Pe langa asta am observat ca in pamantul lui cresc si niste musculite mici.
      I-am dat cateva saptamani un ingrasamant pentru citrice ( inainte sa ii apara petele astea pe frunze), dar acum vad ca nu il mai ajuta.
      Ma puteti ajuta in aceasta privinta? Va rog din suflet, daca puteti sa ma ajutati cu aceasta problema, v-as ramane recunoascatoare. 😀
      P.S.: mai am un tradafir care nu reuseste sa isi tina frunzele, la un moment dat se usuca si pica. Si iar o ia de la capat…. 🙁 Am incercat sa il ud cu florovit, dar din nou, nu il ajuta cu absolut nimic .
      Va multumesc.
      O zi buna!

      # 68752

      5 Răspunsuri

      Răspunde
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      18 februarie 2019

      Musculitele pe care le-ati mentionat, apar din cauza unei umiditatii ridicate a substratului, ce nu este favorabila. Nu ati precizat ce fel de apa ati utilizat la udare, insa in poza a doua, a trandafirului, se observa depuneri albe pe substrat, indicator al utilizarii apei de la robinet, deci probabil asa este si in cazul plantei de avocado. Nu este indicata folosirea acesteia direct de la robinet, eventual lasati-o 24 ore intr-un vas deschis, apoi se poate utiliza sau cand veti avea posibilitatea, puteti folosi apa de ploaie.
      La avocado, brunificarea varfului apare din cauza excesului de saruri din substrat. In ghivece, volumul de substrat pus la dispozitia plantei este limitat prin urmare continutul ridicat de saruri poate avea diverse cauze: fertilizarea excesiva, udarea cu apa necorespunzatoare sau prezenta unor concentratii mari de saruri continute de componentele amestecurilor ce alcatuiesc substratul.
      Este recomandat sa acordati atentie apei folosite la udare, iar pentru regenerare se poate aplica Biplantol Vital (Vital NT, 250 ml), prin udare la radacina, 2 ml se dizolva in 1 l apa.
      In ceea ce priveste musculitele, lasati substratul sa se usuce usor intre doua udari (primii centimetri), cum am precizat mai sus, acestea se dezvolta doar in conditii de umiditate excesiva.
      Referitor la trandafir, ne puteti preciza cum se realizeaza udarea, la ce interval si daca ati sesizat prezenta daunatorilor? Multumim

      # 68755
      0 urează frunze verzi
    • Oana-Maria Enea
      20 februarie 2019

      Va multumesc pentru raspuns.

      Cu musculitele am incercat varianta de care mi-ati spus si inainte, dar vad ca inca sunt acolo. Da, din pacate folosesc apa de la robinet. Nu am posibilitatea de a folosi apa de ploaie, desi mi-as dori. O sa incerc sa las apa 24 de ore inainte de a uda plantele.
      Atat la avocado cat si la celelelate plante ma gandeam sa le schimb substratul in totalitate.( ce imi recomandati pentru acest lucru?) Ma gandesc ca si de la asta. Si o sa folosesc si ceea ce mi-ati recomandat pentru regenerare.
      Ciudat este ca mai am si 3 fire de portocal care pana acum nu au prezentat nici un semn de brunificare sau orice altceva care sa para slabit, desi a avut acelasi tratament ca si restul plantelor.
      La trandafir, se intampla acest lucru de aproape un an. A avut momente cand si-a revenit, dar acum este si mai grav. Nu am observat nici un daunator, doar panze de paianjen.

      Cred ca in urand o sa dau o comanda pentru toate cele necesare de la dumneavoastra.
      Va multumesc in suflet.
      O zi frumoasa,

      # 68756
      0 urează frunze verzi
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      20 februarie 2019

      Multumim pentru detaliile oferite.
      Pentru capturarea musculitelor se poate utiliza si o capcana adeziva precum Impact (Impact – yellow adeziv insecte).
      In ceea ce priveste trandafirul, daca ati observat panze fine de paianjen, inseamna ca v-ati confruntat cu un atac de acarieni (in urma unei infestari puternice frunzele cad).
      Pentru combaterea acestora se recomanda efectuarea tratamentelor cu acaricide, de exemplu, se poate aplica un insecto-acaricid precum Sanmite (Sanmite 10 SC, 10 ml), 10 ml/7 l apa.
      In cazul transplantarii este indicat sa mai asteptati o perioada sau daca o realizati, aveti grija sa nu le deranjati radacinile pentru a nu le supune la un stres suplimentar.
      Se poate utiliza un substrat pentru plante de camera precum cel de la Agro (Substrat pentru plante de camera, 10 litri) pentru trandafir iar, pentru avocado Agro (Substrat pentru palmieri si plante verzi, 20 litri).

      # 68757
      0 urează frunze verzi
    • Oana-Maria Enea
      20 februarie 2019

      Va multumesc raspunsurile oferite.
      Deja mi-am facut cosul de cumparaturi in urma recomandarilor dumneavoastra si urmeaza sa plasez comanda.
      O sa mai astept atunci cu schimbarea substratului.
      As mai avea o problema cu o floare, i s-a mucegait subtratul si nu pea am mai udat-o in ultumul timp asa mult, dar am observat ca mucegaiul este tot acolo.
      Si o ultima intrebare, aveti solutii petru gandacii de bucatarie? Cred ca au dat cu insecticid la subsolul blocului si au urcat toti pe coloanele de apa.
      Va multumesc din suflet.
      O zi frumoasa,

      # 68758
      0 urează frunze verzi
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      20 februarie 2019

      Pentru combaterea gandacilor de bucatarie se poate aplica un gel insecticid care are si atractant in compozitie cum ar fi Ghilotina Premise Gel (i21.5 Premise Gel). Acesta se aplica sub forma unor bobite de orez in locurile ascunse (in spatele mobilei, la plinta, in spatele electrocasnicelor, la balamalele usilor etc). Datorita formularii si naturii gandacilor, gelul este cel mai indicat pentru eliminarea intregului cuib.  Atractantul ii va atrage si in 24 ore se vor observa primii daunatori morti. Acestia prin natura speciei se vor hrani cu semenii morti si vor transmite efectul gelului, asa numitul efect ”cascada”, ducand la exterminarea intregului cuib.
      Produsul nu este daunator pentru om sau animale, iar la interior isi pastreaza remanenta pentru o perioada de pana la 4 luni.
      In privinta mucegaiului, inlocuiti eventual, primii centimetrii de substrat cu un altul si atentie la volumul de apa administrat.

      # 68759
      0 urează frunze verzi
Vezi 5 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Avocado

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi