atac omida fructelor la ardei

Acest subiect conține 1 răspuns are 2 voci și a fost actualizat ultima dată de  Tom Botanistul, Ajutor in Gradina 20 august 2019 la 3:54 pm.

 • Autor
  Mesaje
 • 1 Răspunsuri
 • #23916 Răspuns
  Marcel Berbecar

  Cativa gogosari din solar au putrezit. Se pare ca boala a patruns prin gaura inei insecte sau larve. Am mai gasit cateva rosii gaurite care s-au stricat. Acum o luna am tratat cu Bravo iar saptamana trecuta cu Champion. Nu pare sa fie putregai sau antracoza mai ales ca frunzele arata foarte bine. Nu am descoperit atacatorul iar restul legumelor arata minunat! Ce ma sfatuiti sa fac.

 • #23925 Răspuns
  Tom Botanistul, Ajutor in Gradina

  Daunatorul cu care va confruntati este omida fructelor (Helicoverpa armigera), in prima fotografie se observa orificiul de intrare. In urma atacului tesuturile putrezesc si se pot instala diversi agenti patogeni. Eliminati fructele afectate, iar pentru combatere se recomanda tratamente cu Affirm (https://www.botanistii.ro/syngenta-affirm-15-grame.html), intrucat acesta are un timp de pauza mai scurt, de 3 zile.
  Ca si fungicid, este indicat sa aplicati unul precum Ortiva Top (https://www.botanistii.ro/syngenta-fungicid-ortiva-top-10-ml.html), timp de pauza pana la recoltare 3 zile.


N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin email când apare un răspuns nou.

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Sunt de acord cu Politica de Confidențialitate.
Adaugă răspunsul tău:
Informația ta:Mărimea maximă a documentului este 5000 KB.Adaugă fișier<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">