aspect frunze ardei

Acest subiect conține 3 răspunsuri are 2 voci și a fost actualizat ultima dată de  Ela Botanista, Ajutor in Gradina 19 august 2019 la 3:45 pm.

 • Autor
  Mesaje
 • 3 Răspunsuri
 • #23868 Răspuns
  Iulian

  Hello.
  Unii din ardeii iuti pe care i-am plantat are o frunza cu acest aspect. Ceilalti ardei nu prezinta aceste simptome, asa ca in acest moment l-am izolat pentru a nu transmite eventuala boala. Desi seamana cu diagnosticarea unui bolnav prin telefon :), sper ca exista un eventual remediu sau posibilitate de a opri raspandirea bolii daca ac esta este cazul.
  Multumesc.

 • #23893 Răspuns
  Ela Botanista, Ajutor in Gradina

  Buna ziua, ne puteti mentiona ce soi este? De unde l-ati achizitionat? Ceilalti din acelasi soi prezinta simptome similare? Ati cumparat seminte/rasad?

 • #23902 Răspuns
  Iulian

  Este vorba de un Capsicum chinense (Trinidad Scorpion). Am achizitionat seminte de pe site. Era singura samanta care a germinat din 8 plantate. Ceilalti sunt tot Capsicum chinense (Carolina Reaper), insa nu manifesta aceste simptome.

  Am presupus ca ar putea fi vorba de seminte care au o problema, insa nu sunt 100% sigur.

 • #23939 Răspuns
  Ela Botanista, Ajutor in Gradina

  Simptomele prezente nu par a fi provocate de o boala sau de un daunator, este posibil sa fie o particularitate a soiului.

Adaugă răspunsul tău:
Informația ta:Mărimea maximă a documentului este 5000 KB.Adaugă fișier<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">