artar rosu japonez ce tinde sa se usuce

Vezi 3 fire de răspunsuri
 • Autor
  Mesaje
 • 3 Răspunsuri
  • #39543 Răspunde
   Ovidiu Voicu

   Buna ziua,
   Am un artar rosu japonez de vreo 70 cm inaltime, pus intr-o terasa unde preponderent este umbra. Este udat la 2-3 zile. Ghiveciul in care este asezat are cam 30 cm si vreo 35 inaltime. Am vazut de cateva zile ca da semne de uscare. Am pus si doua poze cu el. Ce tratament ar trebui aplicat pentru a stopa boala?
   Multumesc!

  • #39549 Răspunde
   Tom Botanistul, Ajutor in Gradina

   Buna ziua, exista posibilitatea ca planta sa fie afectata de temperaturile ridicate din perioada aceasta.
   In aceasta situatie, pentru a stimula refacerea frunzisului si a ajuta planta sa depaseasca perioada de stres, se poate aplica un ingrasamant foliar precum Terra-Sorb Foliar (Terra-Sorb Foliar, 100 ml ), aplicat prin pulverizare in doza 25 ml/ 10 l apa. Se pot face doua-trei tratamente la interval de 14 zile intre ele.
   De asemenea, se poate avea in vedere si administrarea unui fertilizant care sa stimuleze dezvoltarea capacitatii de extractie a elementelor nutritive din sol, precum AMN Arbori (AMN Arbori, 500 ml ), aplicat prin udare in doza 50 ml/ 10 l apa.
   In ceea ce priveste udarea, nu se poate preciza exact un interval de udare, deoarece nevoile de apa ale plantei pot sa difere in functie de varsta arborelui, anotimp, conditiile de mediu, structura solului etc. Este important sa asigurati o umiditate corespunzatoare (folosind un volum adecvat de apa, evitand excesul), iar solul sa se usuce aproape complet intre doua udari, pentru a permite radacinilor sa respire.

  • #41671 Răspunde
   Valentin

   La acest artar ii mai pot administra Terra sorb și amn arbori, având in vedere perioada in care ne aflam?
   Sau este prea târziu?

  • #41727 Răspunde
   Ela Botanista, Ajutor in Gradina

   Buna ziua, avand in vedere ca arborele se afla la sfarsitul sezonului de vegetatie si isi va pierde frunzele curand, nu se mai administreaza ingrasaminte (in special foliare sau cu continut ridicat de azot) in aceasta perioada. Daca totusi doriti, puteti administra un ultim tratament cu ingrasamantul AMN Arbori, prin udare la radacina. Ulterior, in anul urmator, incepand din primavara si pe parcursul sezonului de vegetatie, pentru a stimula o crestere vegetativa sanatoasa a artarului, puteti administra periodic aceste ingrasaminte, conform instructiunilor producatorilor. Pentru mai multe informatii despre ingrijirea corespunzatoare a artarilor, puteti consulta articolul nostru: https://www.botanistii.ro/blog/sfaturi-ingrijire-cultivare-artarul/

Vezi 3 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin email când apare un răspuns nou.

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Sunt de acord cu Politica de Confidențialitate.
Adaugă răspunsul tău:
Informația ta:Mărimea maximă a documentului este 5000 KB.Adaugă fișier<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">