Vezi 7 fire de răspunsuri
  • Sorina
   2 iulie 2020

   artar japonez – uscare frunze

   Buna ziua!am plantat anul trecut un artar, in primăvara a avut muguri, apoi frunze frumoase, dupa care a inceput sa se usuce cate o crenguța(si frunzele de pe ea).Trebuie sa-l tot ciopârțesc pt ca se extinde.Am arasat poze.

   #57748 Răspunde
  • Tom Botanistul, ajutor in gradina
   2 iulie 2020

   Buna ziua, va rugam sa verificati cu atentie daca sunt prezenti daunatori, deoarece nu se poate observa prea bine in ultima fotografie. Cel mai probabil, simptomele prezente au aparut din cauza unui stres suferit. Este indicat sa eliminati partile uscate, iar pentru a stimula refacerea frunzisului si a ajuta planta sa depaseasca perioada de stres, se poate aplica un ingrasamant foliar precum Terra-Sorb Foliar (Terra-Sorb Foliar, 100 ml), aplicat prin pulverizare in doza 25 ml/ 10 l apa. Se pot administra 2-3 tratamente la interval de minim 14 zile. Afanati putin solul in jurul lui, apoi, este recomandata administrarea unui ingrasamant special pentru imbunatatirea calitatii solului, ce sporeste activitatea microbiana si intensifica procesele de absorbtie la nivelul radacinilor precum Activator Organic Sol (Activator Organic pentru Sol, 350 ml), prin udare la radacin in doza 10 ml/ 1 l apa.

  • Sorina
   2 iulie 2020

   Revin; am observat pe frunze pete verzi foarte aplatizate, paraziți?deosebiti de păduchii verzi ai trandafirilor(atașez poze)

  • Tom Botanistul, ajutor in gradina
   2 iulie 2020
  • Mihaela
   10 iulie 2020

   Buna ziua! Am si eu un artar, vechi de 10 ani, la care am observat ca are frunze uscate si gaurite. Nu am aplicat nici un tratament. Va rog frumos sa imi spuneti ce sa fac. Multumesc mult

  • Tom Botanistul, ajutor in gradina
   10 iulie 2020

   Buna ziua, va rugam sa ne precizati daca ati sesizat prezenta daunatorilor.

  • Mihaela
   10 iulie 2020

   Buna ziua. Multumesc pentru raspuns. Nu, nu am observat prezenta daunatorilor.

  • Tom Botanistul, ajutor in gradina
   10 iulie 2020

   In acest caz, preventiv, este indicat sa se efectueze tratamente cu un fungicid precum Amistar (Amistar, 10 ml), aplicat prin pulverizare in doza 10 ml/ 10 l apa. Se recomanda aplicarea a unu-doua tratamente la interval de 5-7 zile intre ele. Pentru a stimula refacerea frunzisului si a-l ajuta sa depaseasca perioada de stres, la 10-12 zile dupa efectuarea tratamentelor, se poate aplica un ingrasamant foliar precum Terra-Sorb Foliar (Terra-Sorb Foliar, 100 ml), aplicat prin pulverizare in doza 25 ml/ 10 l apa. Se pot face doua tratamente la interval de minim 14 zile intre ele.

Vezi 7 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin email când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Imagine
Adaugă fotografii
Acestea ne ajută să identificăm mai ușor problema
Mărimea maximă a documentului este 20 Mocd.