• Acest subiect are 2 răspunsuri, 2 voci și a fost actualizat ultima dată 28 august 2018 la 08:14 de Marcel Berbecar.
Vezi 2 fire de răspunsuri
    • Marcel Berbecar
      27 august 2018
      1 urează frunze verzi

      arsura solara la ardei

      Aceasta afectiune ar putea fi carenta de calciu, Alterioza ori alta boala? Care sunt fenofazele in care se pot administra produse pe baza de calciu si ce recomandati? Multumesc !

      # 70333

      2 Răspunsuri

      Răspunde
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      27 august 2018

      Este o arsura solara, datorata, bineinteles, actiunii radiatiei solare, dar favorizata si de o carenta de calciu. Pe leziunile provocate de arsurile solare sau de carenta de calciu (spre varful ardeilor) se pot instala si alte ciuperci sau bacterii patogene. Administrarea calciului la sol se poate face la pregatirea terenului pentru plantare, insamantare sau in timpul vegetatiei, dar in functie de rezultatele obtinute in urma unei analize prealabile a solului. In plus, pentru ca elementele sa fie absorbite de catre plante, trebuie sa stiti ca este foarte important ca acestea sa se afle intr-o stare solubila si sa nu fie blocate in sol. Astfel, este esentiala aplicarea unui Activator Organic pentru Sol, 350 ml, la interval de doua luni, pe tot parcursul perioadei de vegetatie. Acesta contine microorganisme specifice solului, ce creeaza simbioze cu radacinile plantelor, solubilizeaza compusii greu asimilabili, punandu-le la dispozitie elementele necesare. Mai retineti ca o fertilizare excesiva cu azot reduce absorbtia optima a calciului de catre plante; fertilizarea excesiva cu gunoi de grajd va duce la cresterea lastarilor, frunzelor, respectiv a asimilarii calciului de catre partea vegetativa, in detrimentul fructelor; chiar o fertilizare excesiva a solului (saraturare) va impiedica absorbtia calciului la nivelul radacinilor. Alte cauze care pot impiedica absorbtia radiculara sunt temperaturile ridicate din timpul verii si irigarea deficitara (alternarea perioadelor secetoase cu cele de udare excesiva).
      Pentru a recolta totusi fructe sanatoase si rezistente la pastrare este recomandat sa administrati ingrasaminte foliare cu calciu, in urmatoarele momente: la inflorirea etajului I, la formarea fructelor pe etajul I si inflorirea pe etajul II, in perioada de crestere a fructelor. Un produs recomandat pentru aplicare foliara este Ingrasamant Calciu Wuxal Calciumdunger, 1 litru.

      # 70335
      0 urează frunze verzi
    • Marcel Berbecar
      28 august 2018

      Un raspuns cat se poate de complet si competent, ca intotdeauna. Am aflat si am retinunut multe detalii pe care mi le-am notat.
      Va multumesc mult.
      Cu respect
      Marcel Berbecar

      # 70336
      0 urează frunze verzi
Vezi 2 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

ardei-cultivare-ingrijire
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Ardei

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi