Vezi 2 fire de răspunsuri
  • Vlyvric
   16 martie 2020

   ardei Jalapeno – frunze galbene la baza

   Frunzele de la baza s-au ingalbenit. Am aceasta problema doar la ardeii Jalapeno (Habanero si Cayenne nu prezinta simptome si ii tin in aceleasi conditii). Plantele le cresc la interior cu lumina artificiala ( becuri LED – 4000K / 3500lm, cu un flux luminos de 30.000lm / mp ; la o distanta de 7-10cm) . Este prima data cand cresc plante, orice sfat este bine venit . Va multumesc anticipat si va salut cu respect!

   Attachments:
   #70401 Răspunde
  • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
   16 martie 2020

   Buna ziua, deoarece ati precizat faptul ca ardeii sunt crescuti in lumina artificiala (LED), ingalbenirea frunzelor bazale se poate datora nivelului scazut de clorofila din celulele acestora. Fotosinteza (procesul prin care planta isi asigura nutrientii necesari) se desfasoara normal strict in prezenta luminii solare, compusa din diferite tipuri de radiatii, cu spectre diferite. Este cunoscut faptul ca sursele de lumina artificiala pun la dispozitia plantei doar jumatate din energia luminoasa provenita de la soare in mod natural. In literatura de specialitate sunt precizate doar anumite specii/soiuri de plante care se pot dezvolta optim in conditii de lumina artificiala. Astfel, in vederea cresterii unor plante sanatoase si obtinerii unei productii cat mai mari, acest mod de cultura este destinat doar legumicultorilor profesionisti.

  • Vlyvric
   17 martie 2020

   Multumesc pentru raspuns! Pentru o jumatate de zi voi muta plantele pe un pervaz – unde au acces la lumina naturala doar in prima parte a zilei, iar in a 2-a parte a zilei le voi tine la lumina artificiala (in speranta ca vor rezista pana se mai incalzeste afara sa le pot muta pe terasa – unde au acces la lumina toata ziua).

Vezi 2 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

Primești răspuns în 2 ore
×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

Legume
Ardei, Gogosari

Informația ta:

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec


  Discuții pe teme similare

 • Alin
  2 septembrie 2021
  Buna ziua de cateva zile am observat la ardeii din solar ca au inceput sa se ofileasca, ce pot sa le fac sa ii salvez cu ce se poate trata?
  0
  1
  Bunul
  21 august 2021
  Ce puteti sa-mi spuneti despre "capusa ardeiului iute"? Alta denumire n-am, nu am gasit niciunde... Cum o starpesc?
  0
  4
  Deacu Oprel
  9 august 2021
  Plantaei i-au fost aplicate foliare precum nutrilife, orriva top, insecticide precum mospilan și vertimec și îngrășăminte precum calciu și verasol.
  1
  1
  Luca
  30 iulie 2021
  Gogoșarii sunt plantați într-un minisolar. De o săptămână am observat că gogoșarii (câțiva) au început să se îmbolnăvească.Irigarea e prin picurare și au și plasa de umbrire. Chiar nu stiu ce boală ar avea și care ar fii tratamentul. Țin să menționez că sunt într-un solar…
  0
  1
  Marcel Berbecar
  24 iulie 2021
  Primul etaj au facut gogosari iar la urmatoarele dupa ce cade floarea la gogosarii inca f. mici se ingalbeneste si se usuca codita iar apoi cade. Precizez ca asta se intampla la un singur soi din cele 3 pe care le am in solar. Au fost tratati si fertilizati la timp conform calendarului de tratamente de pe botanistii.
  0
  1